Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care mulți o fac atunci când vor să se înscrie la școala de șoferi. Nu uita de cel mai important document

Greșeala pe care mulți o fac atunci când vor să se înscrie la școala de șoferi. Nu uita de cel mai important document

Greșeala pe care mulți o fac atunci când vor să se înscrie la școala de șoferi. Nu uita de cel mai important document

Cu toții ne dorim să avem permis de conducere si, dacă avem înclinație către șofat, ar trebui să fie floare la ureche. Tot ce trebuie este să iei examenul la proba scrisă si, ulterior, să treci și de traseu. Înainte de toate, însă, trebuie să ai dosarul pregătit. Acesta conține mai multe documente și doar cu ajutorul lui te poți înscrie la școală.

Cum te poți înscrie la școala de șoferi

Tinerii din ziua de azi își doresc tot mai mult să obțină permisul de conducere imediat ce vârstă le permite acest lucru. În plus, și cei mai în vârstă se gândesc să facă școala se șoferi atunci când se simt pregătiți și timpul nu este niciodată pierdut acolo unde este voință. Pentru a te putea înscrie, trebuie să îndeplinești mai multe condiții și să pregătești un dosar care să cuprindă mai multe acte.

Persoanele care doresc să se înscrie la școala de șoferi trebuie să știe că este nevoie să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, cei care se visează la volanul unei mașini trebuie:

* să aibă o vârstă de minimum 18 ani împliniți;
* să finalizeze cursul de pregătire teoretică și practică în cadrul unei școli de șoferi autorizate;
* să fie apt medical și psihologic;
* să nu aibă condamnări obținute prin hotărâri judecătorești definitive pentru infracțiuni legate de circulația pe drumurile publice sau de furtul unui autovehicul, pentru infracțiuni de omor, de lovire sau de vătămare cauzatoare de moarte ori de tâlhărie.

Acte complete școala de șoferi

Astfel, după ce ai decis că vrei să te înscrii la școala de șoferi, asigură-te că dosarul tău este complet. Iată de ce acte ai nevoie:

* cartea de identitate, în original;
* copie după cartea de identitate;
* o fotografie de tip permis auto;
* cererea de înscriere la examen, oferită de școala de șoferi;
* fișa de școlarizare;
* certificatul de cazier judiciar, obținut de la orice unitate de poliție;
* avizul psihologic, obținut la un cabinet individual autorizat de Colegiul Psihologilor din România;
* avizul medical al unei policlinici autorizate de Direcția de Sănătate Publică

Pe lângă plata școlii de șoferi, elevii trebuie să se aigure că au plătit și taxa pentru examinarea candidaților, achitată la Direcția de Impozite și Taxe Locale, precum și taxa de permis auto, achitată la unitățile CEC sau la sucursalele BCR. Acestea sunt foarte importante, dar mulți uită de ele, deși nu pot susține examenele în lipsa lor.

După ce te-ai înscris, totul depinde de tine și de cât de mult îți dorești să obții permisul de conducere. Ascultă mereu sfaturile instructorului tău, întreabă acolo unde există neclarități și, cel mai important, învață bine legislația. Nu vei fi niciodată un șofer adevărat și nu vei reuși să treci de proba teoretică dacă nu vei învăța.

Pentru proba practică, dacă simți că nu ești pregătit, implică-te mai mult, cere ore suplimentare și fă tot posibilul să te simți stăpân pe tine la examen. Lasă emoțiile deoparte!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: