Redactia.ro
Home » Stil de viață » Greșeala pe care o fac gospodinele. De ce nu e indicat leușteanul în ciorbă

Greșeala pe care o fac gospodinele. De ce nu e indicat leușteanul în ciorbă

leustean toxic organism

Probabil, nicio gospodină nu uită să pună leuștean în ciorbă, pentru un plus de savoare. Însă medicii atrag atenția acestui obicei. Specialiștii spun că nu e indicat să se pună leuștean în ciorbe și în supe calde, căci dăunează sănătății, mai ales dacă ai probleme renale.

Proprietățile și beneficiile leușteanului

Toți știu de proprietățile benefice asupra organismului uman ale leușteanului, însă nimeni nu știe că există cazuri în care această plantă nu este deloc recomandată. Și totul are de-a face cu modul în care este consumat!
Leușteanul are proprietăți anti-oxidante, anti-inflamatoare, anti-aterogenetică și chiar anti-cancerigene. Bogat în quercetină, leușteanul este una dintre cele mai recomandate plante pentru organismul uman.

Frunzele de leuștean conțin uleiuri aromatice, dar și vitaminele A și C. Mai mult de atât, în frunzele leușteanului se găsește cumarina, care are efecte pozitive în caz de hipertensiune, osteoporoză, și astm, spune Realitatea.net.

Greșeala pe care o fac gospodinele

În ciuda celor scrise mai sus, există situații în care leușteanul e dăunător organismului. Potrivit specialiștilor din domeniu, administrat în cantități mari leușteanul duce la infecții urinare. De aceea, este recomandat ca pe timpul sarcinii și alăptării să fie consumat cu moderație și rar.

O altă recomandare din partea specialiștilor este referitoare la cum este servit leușteanul. Unii spun că pus în ciorba caldă, leușteanul nu ar fi tocmai sănătos. Se recomandă ca acesta să fie folosit, mai degrabă, uscat, după ce ciorba a fost luat de pe foc.

De asemenea, persoanele care au probleme renale ar fi bine să-l evite, căci consumat în exces i-ar putea înrăutăți starea de sănătate.

Etichete: