Redactia.ro
Home » Stil de viață » Greșeala pe care o fac multe gospodine! Cum se gătește orezul perfect

Greșeala pe care o fac multe gospodine! Cum se gătește orezul perfect

Greșeala pe care o fac multe gospodine

Mulți dintre noi au pe lista de preferințe culinare, orezul. Cu toate acestea, multe gospodine tind să facă o greșeală în timpul preparării acestuia. Iată ce pas important nu trebuie ratat pentru a găti cel mai bun orez!

Greșeala pe care o fac multe gospodine

Orezul este un preparat care la prima impresie pare simplu de realizat, însă dacă se omite un pas important veți găti un preparat lipicios. Acesta poate să-și schimbe aspectul în timpul fierberii și asta nu doar din cauza minutelor de fierbere. Un aspect extrem de important este acela de a spăla foarte bine orezul înainte de gătire. Conținutul de amidon din compoziția orezului, prin fierbere, transformă preparatul într-o masă lipicioasă, după cum am menționat mai sus. Orezul se spală înainte de fierbere, până când apa devine limpede.

Beneficiile orezului pentru sănătate

Orezul alb poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Multe dintre beneficiile orezului pentru sănătate provin din vitaminele și mineralele pe care le furnizează.

Susține oasele, nervii și mușchii

Orezul alb furnizează 14,9 mg de magneziu, ceea ce vă poate ajuta să atingeți cei 420 mg recomandați zilnic.1 Magneziul este componenta structurală a oaselor care ajută la sute de reacții enzimatice implicate în sintetizarea ADN-ului și a proteinelor și este necesar pentru o bună conducere nervoasă și contracție musculară.

Îmbunătățește sănătatea colonului

Orezul conține niveluri mai ridicate de amidon rezistent atunci când este gătit și răcit.3 Studiile au sugerat că amidonul rezistent poate forma acizi grași specifici care ajută colonul să rămână sănătos. Acești acizi grași pot scădea, de asemenea, riscul de cancer colorectal.
Sigur pentru persoanele cu boală celiacă

Orezul este o cereală fără gluten în mod natural, astfel încât este util persoanelor cu boală celiacă și sensibilitate non-celiacă. Orezul poate fi transformat în făină, tăiței, pâine și sirop. De asemenea, poate fi transformat în lapte și utilizat ca înlocuitor non-lactat pentru laptele de vacă.

Dacă suferiți de boala celiacă, cel mai bine este să alegeți mărci de orez din unități certificate fără gluten, deoarece poate apărea contaminarea încrucișată dacă alte cereale sunt procesate în aceeași fabrică.

Oferă energie rapidă

Sportivii care au nevoie de multă energie din carbohidrați o pot obține din orezul alb. Mulți preferă orezul alb în locul celui brun pentru profilul său bogat în carbohidrați și sărac în fibre. Fibrele încetinesc digestia, ceea ce ajută la prevenirea vârfurilor de zahăr din sânge.

Cu toate acestea, dacă doriți ca acele zaharuri să vă ofere energie imediat accesibilă sau să vă ofere acel vârf de insulină care vă ajută să vă dezvoltați musculatura după antrenamentul de forță, veți beneficia de consumul de orez alb în combinație cu proteine după antrenament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: