Redactia.ro
Home » ADEVARUL » Greșeala pe care toți o fac zilele astea în ceea ce privește coronavirusul

Greșeala pe care toți o fac zilele astea în ceea ce privește coronavirusul

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel atrage atenția tuturor asupra greșelii făcute atunci când vorbim despre virusul care a cauzat o epidemie mondială.

Greșeala pe care toți o fac zilele acestea

Specialistul atrage atenția asupra denumirii greșite a virusului care a cauzat isteria mondială. El a subliniat că virusul nu se numește COVID-19, ci „2019-nCoV” ori cum „coronavirus” / ”coronavirusul Wuhan”. Ceea ce denumim noi COVID-19 este, de fapt, boala cauzată de acest virus.

Așadar, exprimarea corectă este că persoana x ori y este infectată cu virusul 2019-nCov ori coronavirusul Wuhan. „COVID este boala, atenție, nu virusul.”, a declarant Adrian Streinu-Cercel, în emisiunea „Marius Tucă Show”.

De unde provine numele

Amintim că virusul a apărut mai întâi în decembrie 2019, în orașul Wuhan, cu 11 milioane de locuitori. Numele COVID-19 vine de la expresia „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. Boala declanșată de coronavirus, care a fost descoperită în 2019), potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

În România, în prezent, sunt 3 pacienți confirmați cu coronavirus. Primul dintre ei, un tânăr din Gorj, a ieșit aseară negativ la a doua testare. Aparent, acesta s-a vindecat în a noua spre a zecea zi de când a fost depistat virusul. Tânărul urmează să fie externat, iar familia sa va rămâne în izolare la domiciliu până se vor împlini cele 14 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini