Redactia.ro
Home » Știri » Greva profesorilor cauzează noi probleme. Când vor avea loc, de fapt, înscrierile în clasa pregătitoare 2023

Greva profesorilor cauzează noi probleme. Când vor avea loc, de fapt, înscrierile în clasa pregătitoare 2023

GALERIE FOTO (2) Înscrieri pentru grupa pregătitoare 2023

Greva profesorilor a cauzat deja destul de multe probleme, deoarece există mulți elevi care rămân cu situația neîncheiată. Se pare că Ministerul Educației are o nouă veste proastă pentru părinții care doresc să își înscrie copiii în clasa pregătitoare în toamna acestui an.

Cu alte cuvinte, data la care ar fi trebui să se înceapă înscrierile s-a modificat destul de mult, iar toate acestea se întâmplă în contextul grevei profesorilor. Modificările au fost trimise deja către Monitorul Oficial și publicate pentru ca toată lumea să aibă acces la ele.

Când vor începe înscrierile pentru grupa pregătitoare în 2023

Astăzi au fost luate ultimele decizii cu privire la data în care vor începe demersurile pentru ca părinții să își înscrie copiii în grupa pregătitoare. Este esențial de menționat faptul că în perioada 3-18 mai părinții au depus deja cererile de înscrierile la școlile de circumscripție, însă acum a mai rămas de rezolvat problema celor care doresc să își ducă micuții la o altă școală.

„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar 2023 – 2024. În perioada 3 – 18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali”, a anunţat, în urmă cu puțin timp, Ministerul Educaţiei.

În ceea ce privește procesul de înscriere, acesta va avea loc în trei etape distincte. Pentru prima etapă, care se desfășoară în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, se vor întreprinde următoarele acțiuni:

  1. Procesarea cererilor de înregistrare pentru solicitările de transfer la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, în cazul în care există locuri disponibile.
  2. Repartizarea copiilor, ale căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă școală decât cea de circumscripție și nu au fost repartizați din cauza lipsei de locuri, la școala de circumscripție. Această opțiune va fi exprimată în cererea de înscriere.
  3. Afișarea listelor cu copiii înmatriculați și a numărului de locuri disponibile în unitățile de învățământ, precum și pe site-urile inspectoratelor școlare.

Pentru a doua etapă de înscriere, care se desfășoară în perioada 6 – 12 iunie, se vor desfășura următoarele acțiuni:

  1. Depunerea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ pentru copiii care nu au fost incluși în etapa anterioară.
  2. Validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ care se află pe primul loc în opțiunile privind înscrierea copiilor.

Când va avea loc ultima etapă

În perioada 13-19 iunie, în cadrul celei de-a treia etape, vor avea loc următoarele acțiuni:

  1. Procesarea cererilor de înscriere la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor disponibile.
  2. Afișarea listelor finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare în fiecare unitate de învățământ.

Aceste etape asigură un proces transparent și eficient de înscriere a copiilor în învățământul primar, luând în considerare preferințele și nevoile familiilor, precum și capacitatea de locuri disponibile în unitățile de învățământ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: