Redactia.ro
Home » Știri » Grupă de sânge rezistentă în fața covid-19! Studiile recente au scos la iveală

Grupă de sânge rezistentă în fața covid-19! Studiile recente au scos la iveală

Un copil de 8 ani din România a fost internat la ATI după ce s-a infectat cu COVID-19

Studiile specialiștilor din medicină au scos la iveală care sunt grupele de sânge vulnerabile în fața coronavirusului. Potrivit acestora, cei mai puțin bolnavi de Covid-19 și cu afecțiuni mult mai usoare sunt persoanele care au grupa de sânge 0.

Studiul a fost realizat în Danemarca, iar cercetătorii au dezvaluit cateva detalii importante cu privire la tipul de bolnav de coronavirus. Astfel că, din aproximativ 7.422 de persoane infectate cu Covid-19, în jur de 38.4% aveau grupa 0 de sânge, în timp ce 44% dintre aceștia aveau grupa A de sânge, potrivit studiului efectuat.

Specialiștii din America sunt de acord cu cercetătorii din Danemarca

Și americanii sunt de părere că pacienții cu coronavirus și cu grupa 0 de sânge sunt mai puțin afectați de Covid-19, în comparație cu cei care prezinta grupele de sânge A sau B. “Nu am niciun dubiu. A reieşit în mod evident că bolnavii cu grupa 0 sunt mai rezistenţi. Trebuie să ne dăm seama de mecanism şi să înţelegem ce se petrece la nivel molecular pentru a vedea cum ne poate ajuta acest lucru în conceperea unor noi scheme de tratament”, a subliniat Amesh Adalja, cercetător la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Statele Unite ale Americii.

Peste 4.000 de cazuri de coronavirus în România

România se confrunta cu valul doi al pandemie de Covid-19, astfel că, tara noastră a depășit pragul de 160.000 de persoane infectate cu temutul virus. Săptămâna aceasta au fost înregistrate zile cu peste 4.000 de cazuri de coronavirus la nivel național, astfel că, autoritățile au decis să impună o serie de măsuri de protectie împotriva Covid-19, printre care interzicerea nunților și botezurilor de orice fel. În plus, dacă rata de infectare depășește cifra 3 la mia de locuitori, românii ar putea să fie obligați să poate mască de protecție și în spatiile deschise. În momentul de față, județul Argeș este cel în care s-a introdus obligația purtării măștilor pe stradă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: