Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de Sărbători. Când intră în vigoare

Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de Sărbători. Când intră în vigoare

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, noile relaxări pentru perioada sărbătorilor. Acestea vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Guvernul s-a reunit miercuri dimineață pentru a aproba noile măsuri de sărbători. Regulile așteptate de toți românii vor permite petrecerile în localuri până dimineață de sărbătorile de iarnă. Totodată, carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate va fi eliminată. Mai mult, masca va fi obligatorie în aer liber doar în locurile aglomerate. Însă iată și celelalte noutăți aduse de cea mai așteptată decizie din România.

Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de Sărbători. Când intră în vigoare

Potrivit informațiilor din acest moment, măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare chiar de pe 9 decembrie.

”Vom aproba Hotărârea de Guvern referitoare la prelungirea stării de urgență și măsurile pentru sărbătorile de iarnă”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

”S-a inclus în certificat covid și prevederea accesului pentru persoanele care sunt testate. Sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituții care organizează evenimente. S-a ridicat limita de circulație pentru anumite categorii de persoane. Înlesnirea unor restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi”, a atras atenția Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Măsurile de relaxare de Sărbători 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, marți, măsuri de relaxare pentru sărbători. Printre acestea se numără eliminarea restricțiilor de circulație, renunțarea la mască în spațiile publice deschise neaglomerate sau accesul la mall pe bază de test negativ. Măsurile se iau în cadrul hotărârii de prelungire a stării de alertă în România.

Hotârearea CNSU prevede următoarele relaxări:

  • Eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;
  • Creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -23,00;
  • Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;
  • Eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;
  • Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
  • Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
  • Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.
Etichete: