Redactia.ro
Home » Homepage » Guvernul Cîțu a trecut votul Parlamentului. A fost învestit cu 280 de voturi „pentru”

Guvernul Cîțu a trecut votul Parlamentului. A fost învestit cu 280 de voturi „pentru”

Guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîțu a fost învestit cu 280 de voturi „pentru” și 186 de voturi „împotrivă”.

 

Guvernul Cîțu a fost învestit

Planul Parlamentului s-a reunit pentru învestirea Guvernului, după ce toți miniștrii propuși au fost audiați în comisii. Astfel, majoritatea necesară pentru învestirea guvernului este de 228  de voturi. Guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîțu, a fost învestit cu 260 de voturi  „pentru” și 186 de voturi „împotrivă”. Prima ședință de Guvern a cabinetului condus de Cîțu va avea loc în jurul orei 21.30.

Deputații și senatorii și-au exprimat votul, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, cu privire la programul de guvernare și la lista miniștrilor Guvernului condus de premierul desemnat, Florin Cîțu.

Votul a fost secret cu bile, fiind acordat atât pentru programul de guvernare, cât și pentru lista miniștrilor. Toți cei 18 miniștri ai guvernului Cîțu au primit aviz pozitiv în Comisii. Guvernul va avea 21 de membri, cu premierul și doi vicepremieri de la USR PLUS și UDMR.

Florin Cîțu, primul discurs ca premier

Florin Cîțu, premierul desemnat, a ținut primul discurs din această funcție.

,,Mulțumesc milioanelor de români care au susținut coaliția. Le promit și le garantez că nu le voi înșela niciodată așteptările. Mulțumesc și la treabă!”, a fost mesajul premierului Florin Cîțu.

Strutura noului Guvern, condus de premierul desemnat Florin Cîțu, a fost clarificată. Astfel, din cele 18 ministere, 9 vor ajunge la PNL, 6 la USR-PLUS și 3 vor ajunge la UDMR.

Astfel, miniștrii propuși de PNL să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt:

Ministerul Finanțelor – Alexandru Nazare
Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode
Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
Ministerul Muncii – Raluca Turcan
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

Miniștrii propuși de Alianța USR PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt: Dan Barna (Viceprim-ministru), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării).

Miniștrii propuși de UDMR sunt Tanczos Barna la Minsiterul Mediului, Apelor și Pădurilor, Eduard Novak la Ministerul Tineretului și Sportului, Cseke Attila la Ministerul Dezvoltării și Kelemen Hunor ca vicepremier.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: