Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul dă bani pentru rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Guvernul dă bani pentru rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban

Guvernul dă bani pentru rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban, la învestirea lui Nicușor Dan ca primar al Bucureștiului.

Ludovic Orban a anunțat, cu prilejiul învestirii lui Nicușor Dan ca primar general al Capitalei, că în şedinţa de guvern de miercuri seară s-a adoptat un memorandum pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din sistemul de termoficare a Bucureștiului.

Orban a admis că ar mai fi „o singură chestiune de rezovat”, anume dacă nu cumva reprezintă ajutor de stat, ceea ce ar contraveni legislației europene. Premierul a dat, însă, asigurări că este un contract ce poate fi semnat și care va demara.

Bani pentru rețeaua de termoficare a Bucureștiului, anunțul lui Orban

„Pot să vă spun cu siguranţă că Primăria Capitalei şi primarul ales al Municipiului Bucureşti va avea bucuria să semneze contractul de finaţare pentru reabilitare a 106 km de reţea primară din cele 946 de km, un contract în valoare de 278 de milioane de euro, un contract în care, sigur, mai avem o singură chestiune de rezolvat, privitor la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara, iar evident că are ca rezultat reducerea pierderilor, reducerea pierderilor estimate cu 6%, de la 28,6 la 22,7”, a detaliat Ludovic Orban.

„Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că în calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan. Şi mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti”, a declarat Orban la ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei.

Șeful executivului a anunțat și că așteaptă „un audit serios” la Primăria Capitalei. Din datele pe care le are, Orban susține că situaţia financiară a Bucureştiului este una foarte proastă.

„Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Mulţumesc, spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti!” – este mesajul lui Ludovic Orban de la învestirea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: