Redactia.ro

Helmut Duckadam, omagiat la Arena Națională: Sicriul cu trupul neînsuflețit, depus pentru un ultim adio

GALERIE FOTO (3) Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Duckadam, depus la Arena Națională

Sicriul cu trupul neînsuflețit al legendarului portar Helmut Duckadam, care s-a stins din viață luni, 2 decembrie, la vârsta de 65 de ani, a fost depus marți la Arena Națională din București.

Decizia de a organiza acest moment la cel mai mare stadion al țării a fost luată în urma cererii familiei, care a considerat că acesta este locul potrivit pentru ca cei care l-au apreciat să îi aducă un ultim omagiu.

Familia și foștii colegi, prezenți la ceremonie

Sicriul a fost adus la sectorul VIP al Arenei Naționale în jurul orei 13:00. La scurt timp, membrii familiei lui Helmut Duckadam și câțiva dintre foștii săi colegi din lumea fotbalului au început să sosească pentru a-l comemora pe cel cunoscut drept „Eroul de la Sevilla”.

Atmosfera a fost una solemnă, marcată de respectul și recunoștința celor care au venit să-și ia rămas bun.

În ciuda încercării clubului CSA Steaua de a organiza un omagiu la Stadionul Ghencea, familia Duckadam a respins această propunere. Clubul din Liga a 2-a își dorise ca trupul fostului portar să fie dus și pe stadionul unde Duckadam a scris istorie, dar apropiații au preferat ca momentul să aibă loc exclusiv la Arena Națională.

O decizie controversată: incinerarea

În cadrul emisiunii Fotbal Club, difuzată luni seară, Radu Naum a transmis decizia familiei Duckadam cu privire la dorințele acestuia. Conform testamentului său, Helmut Duckadam a dorit să fie incinerat, iar familia a hotărât să îi respecte ultima dorință.

Această decizie a stârnit diverse reacții, însă Alexandra Duckadam, soția regretatului sportiv, a subliniat că familia și-a asumat să îi respecte dorințele, indiferent de controverse.

Procesul de incinerare urmează să aibă loc în cadrul unei ceremonii private, departe de ochii publicului, conform dorinței lui Duckadam.

Helmut Duckadam, un simbol al fotbalului românesc

Helmut Duckadam va rămâne în istoria fotbalului mondial drept eroul finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a apărat patru lovituri de departajare consecutive, aducând trofeul echipei Steaua București. Performanța sa unică i-a adus o recunoaștere internațională, fiind considerat unul dintre cei mai mari portari din istorie.

Pe lângă realizările sportive, Duckadam a fost o figură respectată și pentru onestitatea și modestia sa, calități care i-au adus aprecierea atât a colegilor, cât și a suporterilor. Ultimul său gest – organizarea unei ceremonii deschise pentru fanii săi – evidențiază încă o dată relația specială pe care a avut-o cu cei care l-au susținut de-a lungul carierei.

Un ultim adio pe un teren de legendă

Depunerea sicriului la Arena Națională a fost un moment simbolic pentru lumea fotbalului românesc. Stadionul, martor al multor momente de glorie, a fost locul ales pentru ca fanii să își ia rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți sportivi ai țării. Evenimentul a reunit generații de suporteri, uniți în durerea pierderii, dar și în celebrarea unei vieți dedicate sportului.

Helmut Duckadam va rămâne o sursă de inspirație și un exemplu de curaj și perseverență. Deși trupul său neînsuflețit va părăsi planul fizic, amintirea lui Helmut Duckadam va continua să lumineze inimile celor care l-au admirat.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: