Redactia.ro
Home » Știri » Horia Alexandrescu a murit! Mesajul dureros postat de fiica regretatului jurnalist: „A plecat… „

Horia Alexandrescu a murit! Mesajul dureros postat de fiica regretatului jurnalist: „A plecat… „

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani, potrivit unei postări de pe Facebook care a făcut durerosul anunț.

Cea care a făcut anunțul că Horia Alexandrescu a murit a fost chiar fiica reputatului jurnalist.

Horia Alexandrescu a murit

”Tata a plecat…”, a scris Anca Alexandrescu, fiica lui Horia Alexandrescu, pe rețeaua de socializare.

Horia Alexandrescu, născut pe 9 aprilie 1947, a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”, potrivit enciclopediaromaniei.ro.

Debutează în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, iar apoi devine redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 scrie la Scânteia Tineretului, iar din 1989 activează la secţia sport a Tineretului Liber.

După anul 1989,  Horia Alexandrescu este secretar general de redacţie la Tineretul Liber, apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990, a înfiinţat „Sport Star”, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes.

În toamna anului 1990, Horia Alexandrescu, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, ocupând directorul general al publicaţiei. În 1992, vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional. În 1993, părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care este şi director general.

Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent. În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”. În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, este moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

Etichete: