Redactia.ro
Home » Știri » Iată ce măsuri se impun pe singurul continent fără COVID-19. Cei care doresc să călătorească acolo, trebuie să fie precauți, ca să nu transmită virusul

Iată ce măsuri se impun pe singurul continent fără COVID-19. Cei care doresc să călătorească acolo, trebuie să fie precauți, ca să nu transmită virusul

GALERIE FOTO (2)Antarctica

Antarctica este singurul continent unde nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus.

Potrivit Agerpress, specialiștii se pregătesc să plece spre bazele de cercetare de acolo și vor să fie siguri că nu vor purta virusul cu ei.

Ca să fie siguri că nu reprezintă un pericol, oamenii de știință vor rămâne o perioadă în carantină în Noua Zeelandă.

Prima echipă de cercetători va ajunge vineri în Noua Zeelandă

Ministrul de externe neo-zeelandez, Winston Peters a semnat un comunicat potrivit căruia echipa de cercetători americani va ajunge vineri în Noua Zeelandă.

Specialiștii vor sta în carantină 14 zile și vor fi testați de două ori înainte să plece în expediția programată pe 24 august.

Winston Peters a subliniat că Antarctica este singurul continent unde nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus.

Acesta a mai adăugat:

„Susținerea stațiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanță critică pentru siguranța și binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, și pentru continuarea unor importante activități științifice pe termen lung.”

Din cauza pandemiei, programele de cercetare din Antarctica au fost reduse

Anul acesta, din cauza pandemiei, numărul programelor de cercetare a fost redus.

S-au menținut operațiunile științifice prioritare și activitățile esențiale de întreținere și aprovizionare.

Într-o perioadă normală, un sezon de cercetare în Antarctica durează din august până în luna martie și presupune participarea a peste 3000 de cercetători și personal auxiliar.

În acest an, condițiile pentru o expediție se schimbă, pentru a ține pandemia sub control.

Astfel, doar 800 de persoane vor participa anul acesta la cercetările de pe continent. În bazele de cercetare din Antarctica vor fi prezenți cercetători din Programul Antarctic al SUA, dar și din Noua Zeelandă, Italia și Coreea de Sud.

Etichete: