Redactia.ro
Home » Știri » Iată cum își vor petrece italienii vacanța de vară

Iată cum își vor petrece italienii vacanța de vară

Cu toate că așa-zisa fază 2 când se va putea ieși din casă va începe abia la data de 4 mai, italienii visează deja la vacanța de vară și la plajele care în fiecare an atrag turiști în Peninsulă. Deși sunt încă numeroase incertitudini în ceea ce privește vara acestui an, o parte din propunerile deja existente ar putea fi puse în aplicare.

Ideea de a instaja pe plaje divizoare de plexiglas a fost deja respinsă de reprezentanții orașelor turistice, pe motiv că ”este neverosimil să închizi o persoană într-o cutie de plexiglas, la soare, când afară sunt 40 de grade.” Cu toate acestea, Guvernul le promite italienilor că se vor putea bucura de mare în următoarele luni. 

Cei mai optimiști speră ca virusul să dispară de la sine pe timp de vară, bazându-se pe teoria conform căreia acesta nu rezistă la temperaturi ridicate. Fără a putea avea garanții în această privință, italienii sunt încurajați să facă rezervare din timp și numai pe litoralul autohton. Este deja evident că turismul în afara țării va fi imposibil într-un timp atât de scurt.

Potrivit experților, cel mai probabil masca de protecție nu va fi obligatorie în spațiile deschise. Există, însă, și propuneri mai drastice, conform cărora folosirea acesteia ar trebui impusă imediat ce se părăsește spațiul de câțiva metri pătrați alocat pe plajă fiecărei familii. Rămâne încă de hotărât dacă va fi permisă baia în mare, lucru care depinde de studiile ce vor fi finalizate în viitorul apropiat și în baza cărora se va stabili dacă virusul supraviețuiește în apă.  

Cu siguranță o regulă obligatorie va fi păstrarea distanței între cei aflați la plajă. Potrivit unor propuneri, ideal ar fi ca aceasta să fie de 4.5 metri între umbrele și doi metri între șezlongurile care vor fi dezinfectate înainte de a fi folosite de altă persoană. Alții au venit cu sugestia de a stabili un anumit interval orar la care pot merge la plajă persoanele în vârstă și de a impune restaurantelor să folosească doar tacâmuri de unică folosință. Jocurile pe plajă și ativitățile sportive vor fi de domeniul trecutului. Câțiva arhitecți din Roma au avut o altă idee, aparent mult mai eficientă decât divizoarele de plexiglas: cupolele din bambus cu duș în interior.  

Subiectul continuă să stârnească controverse, iar unii se tem că în aceste condiții italienii vor renunța complet la vacanța de vară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini