Redactia.ro
Home » Stil de viață » Idee inspirată de mic dejun. Cea mai bună rețetă pentru a face celebrele clătite americane pufoase. Este atât de simplu!

Idee inspirată de mic dejun. Cea mai bună rețetă pentru a face celebrele clătite americane pufoase. Este atât de simplu!

Clătitele americane sunt cât se poate de celebre și delicioase. Cu siguranță, măcar o dată ai văzut in filmele sau serialele americane o familie care mânca acest tip de clătite la micul dejun. Clătitele americane sunt o alternativă rapidă și gustoasă pentru un mic dejun reușit. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce pași trebuie să parcurgi.

Ingrediente pentru clătite americane

  • 200 g faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr tos auriu(brun)
  • 3 ouă mari
  • 25 g unt topit, plus suplimentar pentru gătit
  • 200 ml lapte
  • ulei vegetal, pentru gătit

Ce pași trebuie să urmezi pentru a face clătite americane

PASUL 1
Amestecă într-un castron mare 200 g de făină, 1 ½ linguriță de praf de copt, 1 lingură de zahăr tos auriu și un praf de sare.

PASUL 2
Faceți o gaură în centru cu dosul lingurii apoi adăugați 3 ouă mari, 25 g unt topit și 200 ml lapte.

PASUL 3
Se amestecă fie cu un tel cu balon sau cu bătători electrice de mână până se omogenizează, apoi se toarnă într-o carafă.

PASUL 4
Se încălzește un cub mic de unt și 1 linguriță de ulei într-o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu. Când untul pare spumos, turnați rondele de aluat, de aproximativ 8 cm lățime. Asigurați-vă că nu puneți clătitele prea aproape una de cealaltă, deoarece se vor răspândi în timpul gătirii. Gătiți clătitele pe o parte timp de aproximativ 1-2 minute sau până când încep să apară multe bule mici și să iasă la suprafață. Întoarceți clătitele și gătiți încă un minut pe cealaltă parte. Repetați până se epuizează tot aluatul.

PASUL 5
Servește clătitele făcute tenculețe pe o farfurie cu un strop de sirop de arțar și oricare dintre toppingurile tale preferate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: