Redactia.ro
Home » Sport » Iker Casillas vrea să fie președinte! Portarul ar putea fi favorit la alegeri

Iker Casillas vrea să fie președinte! Portarul ar putea fi favorit la alegeri

Iker Casillas vrea să fie președinte

Iker Casillas vrea să fie președinte! La următoarele alegeri va candida pentru cea mai înaltă funcție din federația spaniolă, împotriva lui Luis Rubiales.

La 38 de ani, Casillas nu s-a retras încă oficial din activitate. Este deocamdată jucătorul celor de la FC Porto. Totuși, a anunțat deja organismele oficiale din Spania, că intenționează să candideze pentru șefia federației la următoarele alegeri. În acest moment RFEF este condusă de Luis Rubiales. Informația a apărut la mai multe posturi de radio și TV. Astfel, fostul campion mondial a început demersurile în acest sens. A avut mai multe întâlniri cu oameni cheie și este susținut de Asociaţiei Fotbaliştilor din ţară. Și suporterii sunt alături de fostul goalkeeper al lui Real Madrid. De asemenea cel mai probabil Iker va fi susținut și de foștii săi colegi de la națională.

Iker Casillas, unul dintre cei mai buni portari

Casillas și-a început cariera la echipele de juniori a Realului în sezonul 1990-1991. În 1999 a debutat și la seniori. În sezonul 2001-2002, în finala Ligii Campionilor a făcut un meci de excepție și din acel moment nu a mai pierdut postul de titular. În 2015 a decis să se transfere la FC Porto.
În 2008 el a fost căpitanul echipei naționale a Spaniei care a câștigat primul Campionat European după 44 de ani. A fost căpitan și în 2010 când ibericii au luat titlul mondial, iar în 2012 și-a mai trecut în palmares un Campionat European. La sfârșitul anului 2012 el a fost inclus în UEFA Team of the Year pentru a 6-a oară consecutiv. Casillas este unul din puținii fotbaliști care au câștigat titluri în toate competițiile majore de club și de echipe naționale. Pe 19 octombrie 2010, Casillas a devenit portarul cu cele mai multe apariții din toate timpurile în UEFA Champions League, iar în noiembrie 2011, el a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții la echipa națională a Spaniei, 167. În toată cariera a obținut 21 de trofee.

Citește și: Hagi este titlular cu Kilmarnock! Whelan:”Trebuie să fie puternic”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: