Redactia.ro
Home » Sport » Îl recunoaşteţi pe acest tânăr din imagine? A ajuns unul dintre cei mai bogaţi şi mai cunoscuţi români (FOTO)

Îl recunoaşteţi pe acest tânăr din imagine? A ajuns unul dintre cei mai bogaţi şi mai cunoscuţi români (FOTO)

GALERIE FOTO (2)

A fost sportiv de performanţă, apoi a obţinut rezultate remarcabile şi în lumea afacerilor. Mulţi îl consideră un exemplu. Se numără printre cei mai cunoscuţi români de peste hotare, alături de Gică Hagi, Nadia Comănesci şi Ilie Năstase.

A adunat o avere de 1,8 miliarde de euro.

Ion Țiriac a ajuns la 84 ani

Ion Țiriac, în vârstă de 84 de ani, este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. A ajuns la o avere de 1,8 miliarde de euro.

Primul sport pe care l-a practicat a fost ping-pong-ul, dar a decis să-l abandoneze în favoarea tenisului, dintr-o întâmplare. Ajunsese să strângă mingile de pe teren pentru câțiva bani în plus.

Aveam 15 ani fără patru zile, iar întâmplarea e comică. Mă antrenam la baza «Olimpia» din Braşov la ping-pong, pe două mese. Eram printre cei mai buni juniori din ţară. Boierii se ocupau cu tenisul de câmp.

Şi am mers acolo într-o dimineaţă, pe la ora şase, să le strâng mingile, pentru 25 de bani”. „Eram iepuraş, aveam vreo 70 de kilograme şi muşchi deloc, decât nişte «sfori»”, mărturisea afaceristul, într-un interviu pentru Libertatea.

„Nu i-a venit partenerul unui doctor, mi-a dat o rachetă şi mi-a propus să jucăm un set. M-a întrebat, după scurt timp, de cât timp mă ocup cu tenisul. «De vreo cinci minute», i-am răspuns.

Omul nu prea putea să fugă. Avea burtă. Eu eram însă ca un iepuraş, aveam vreo 70 de kilograme şi muşchi deloc, decât nişte «sfori», lucru care a rămas mereu valabil.

Îmi lua un punct o dată la o săptămână. L-am bătut, dar s-a supărat aşa rău încât m-a chemat şi a doua zi pentru revanşă. Cam aşa am început să joc tenis”, a mai completat miliardarul.

Ion Țiriac are licenţă de pilot

Ion Țiriac este pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania.

Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu”, declara Ion Țiriac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: