Redactia.ro
Home » Știri » Îl recunoști? Așa arăta în tinerețe, când era profesor. Acum are cel mai rostit nume din politică

Îl recunoști? Așa arăta în tinerețe, când era profesor. Acum are cel mai rostit nume din politică

GALERIE FOTO (2)

Nicușor Dan va fi noul primar al Capitalei, arată rezultatele alegerilor locale 2020. Însă, puțini dintre noi cunoaștem trecutul său și ce-l recomandă pentru ocuparea acestei noi funcții. Încă de mic, viitorul edil a fost pasionat de matematică, pentru care și-a dedicat mult timp pentru a o studia, informează știrilelkanald.ro

Biografie Nicușor Dan

Viitorul primar al Capitalei, Nicușor Dan, în vârstă de 51 de ani  s-a născut în județul Brașov, în anul 1969, transmit știrilekanald.ro. Tatăl lui era muncitor, iar mama sa contabilă.  El a absolvit Liceul Teoretic „Radu Negru” din Făgăraș, la profilul matematică-fizică, în anul 1988, înainte de Revoluție.

Nicușor Dan, pasionat de matematică. A  obținut medalia de aur

Încă din liceu, Nicușor Dan a fost pasionat de matematică. A  participat la Olimpiada Internationala de Matematică, de unde a obținut medalia de aur, cu punctaj maxim. Pentru a se dedica mai mult pasiunii sale, la 18 ani, Nicușor Dan s-a mutat în Capitală,  unde a continuat cu studiile la Universitatea Bucuresti. După studiile din țară, au urmat cele din Franța.  În 1992,  Nicușor Dan a ajuns la ”La Ecole Normale Superieur”, una dintre cele mai prestigioase scoli frantuzești, apoi si-a dat masteratul si doctoratul in Paris. În anul 1998, el s-a întors în țară, pentru că, potrivi spuselor sale, nu s-a adaptat culturii franceze.

În cadrul Institutului de Matematică din Academia Română, Nicușor Dan a fost propiul director si fondator al Școlii Normale Superioare București, o universitate creată după modelul francez. În momentul de față, este profesor de matematică și cercetător la acest institut al Academiei Române.

Nicuşor-Daniel Dan, candidat independent, susținut de PNL-USR-PLUS a câștigat alegerile cu 42,76% . El a învins-o pe  Gabriela Firea (PSD) care a obținut 37,98%. Cei doi au fost urmați de Traian Băsescu, acesta având un procentaj de 10.99% . Mai durează până când Nicușor Dan va prelua în mod oficial conducerea Capitalei. Potrivit Codului Administrativ, mandatul de primar trebuie să fie validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor locale, de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri. Tot legea mai spune că, primarul ales și validat de către instanță va depune jurământul în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București. Acesta se va ține după validarea mandatelor consilierilor aleși, în cel mult 60  de zile. Astfel, Gabriela Firea va mai rămâne aproape 2 luni la Primăria Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: