Redactia.ro
Home » Monden » Îl recunoști? De la copilul timid la omul care poate distruge lumea

Îl recunoști? De la copilul timid la omul care poate distruge lumea

GALERIE FOTO (6)

L-ai recunoscut? E cam greu să nu o faci. Chipul său bântuie o lume întreagă din cauza deciziilor pe care le-a luat în ultima vreme. Dacă nu ai ghicit încă, te ajutăm noi să o faci.

S-a născut pe data de 7 octombrie 1952 la Leningrad (azi St. Petersburg), Rusia, ca singurul copil al familiei sale. Tatăl său, un veteran de război decorat, a fost muncitor într-o fabrică de prelucrare a metalului. El a murit în august 1999, în săptămâna în care fiul lui a fost numit prim ministru al Rusiei. Mama sa, o casnică care nu a lucrat niciodată în afara gospodăriei sale, a murit cu un an și jumătate înainte de acest eveniment.

Crescând în Leningrad, a locuit împreună cu părinții lui într-un apartament comunal (o casă naționalizată), alături de alte două familii. Chiar dacă religia era interzisă în Uniunea Sovietică, mama sa l-a botezat în secret creștin ortodox. Astfel tot timpul a rămas un membru practicant al bisericii.

De la copilul timid la omul care poate distruge lumea

Cu siguranță ai ghicit că despre Vladimir Putin este vorba. Era un copil mic de statură care își făcea singur dreptatea la școală. Lucru, pe care, nu l-a pierdut nici până în ziua de azi. A participat la cursuri de arte marțiale care i-au oferit o mai mare încredere în forțele proprii. Până la vârsta de 16 ani era expert în sambo, o combinație rusească de judo cu wrestling.

În adolescență a urmat cursurile unui liceu prestigios, Școala 281. Era pasionat de chimie, ulterior îndrptându-și atenția și către artele liberale și biologie.

Vladimir Putin a lucrat la stația radio a școlii unde punea muzica celor de la Beatles sau a altor trupe din vest. Deși obișnuia să meargă la petreceri, adesea era considerat mult mai matur decât cei de vârsta lui. Fascinat de filmele de spionaj, încă din adolescență aspira să devină agent KGB.

Începutul de maturitate al liderului de la Kremlin

Și-a continuat studiile la Universitatea de stat din Leningrad. A fost campionul școlii la judo în anul 1974, iar în 1975 și-a obținut diploma în drept. Mai târziu a terminat și un doctorat în economie. În unele notițe se scrie că a terminat șef de promorție, în altele că nu a fost printre primii din an, deși era un student meticulos.

Putin a obținuit un job la KGB, singurul dintre cei 100 de studenți din clasa sa. Astfel, a renunțat la a mai studia domeniul legislativ. Deși unele rapoarte afirmau că s-a alăturat brațului de informații externe de elită, numit Direcția întâi, un articol din Newsweek susținea că prima sa poziție a fost de fapt într-un departament numit Serviciul numărul unu din biroul din Leningrad al agenției. Această sucursală era responsabilă cu recrutarea de străini în țară pentru a servi scopurilor de informații KGB, arată life.ro.

Putin a cunoscut-o și s-a căsătorit cu Lyudmila, înainte de `80, o fostă profesoară de franceză și engleză. Despre viața de familie, se cunosc prea puține detalii. Se spune că ar avea două fete cu fosta soție și o altă fiică din relația cu actuala iubită. Maria s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania în 1986 atunci când familia a locuit acolo atunci când Putin lucra pentru KGB. Ambele fete poartă numele bunicilor lor. Porecla Mariei este Masha, iar porecla Katerinei este Katya.

Temerile lui Putin

Din documentarul „Putin bărbatul”, realizat de televiziunea germană ZDF ies la suprafță multe detalii intime din viața liderului de la Kremlin.

Deşi pozează în om puternic, în realitate, lui Putin îi este frică de bătrâneţe, de boală şi de moarte. În 2010 a făcut un lifting facial, mai dezvăluie documentarul german. serviciile secrete germane au bănuit atunci că petele albăstrii pe care le avea Putin sub ochi când a mers într-o vizită, în Ucraina, fuseseră cauzate de acea operaţie estetică. Purtătorul lui de cuvânt a explicat atunci că acele pete fuseseră provocate de luminozitatea televizorului.

Documentarul mai dezvăluie că Putin nu este matinal. Se trezeşte târziu, iar cea mai mare parte din activitatea sa se desfăşoară după-amiaza. La micul dejun mănâncă brânză. Apoi înoată în piscină şi încheie cu o şedinţă de băi calde şi reci.

Judah mai dezvăluie că Putin este înspăimântat de degradarea fizică şi că îi e frică de înaintarea în vârstă. Şi, nu în ultimul rînd, deşi îi urăşte pe americani, în sala lui de fitness sunt numai aparate de fabricaţie americană.

Primul discurs în calitate de președinte în funcțiune al Rusiei a sunat cam așa: „Libertate de exprimare, libertatea conștiinței, libertatea presei, dreptul la proprietatea privată, acestea sunt principiile de bază ale unei societăți civilizate, principii ce trebuie protejate”.

Cum s-a concretizat acest discurs? Putin a fost reales din nou și din nou și pare că nimic nu-l va mai ridica de pe scaunul lui, iar pentru a întări acest lucru, a chemat oamenii la referendum și a obținut astfel dreptul de a fi președinte pe viață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini