Redactia.ro
Home » Monden » Ileana Sterp și drumul spiritual unic pe care l-a ales de una singură. Cum împarte viața de familie și religia

Ileana Sterp și drumul spiritual unic pe care l-a ales de una singură. Cum împarte viața de familie și religia

GALERIE FOTO (6)

În România, unde religia joacă un rol important în cultura și tradițiile comunităților, alegerea unei confesiuni diferite de cea predominant ortodoxă este o decizie rar întâlnită, dar tot mai des discutată. Ileana Sterp, sora celebrului cântăreț de muzică populară Culiță Sterp, a ales un drum religios aparte față de restul familiei sale, devenind penticostală.

Această decizie a fost o alegere personală, iar Ileana vorbește deschis despre cum credința i-a adus liniște și fericire, dar și despre provocările de a împăca diferențele religioase în propria familie. Ileana Sterp arată că dragostea și respectul față de credința partenerului pot construi un mediu familial bazat pe pace și armonie, indiferent de religie.

O alegere spirituală personală și împlinitoare

Ileana Sterp a ales să își urmeze propriul drum religios, devenind membră a confesiunii penticostale, un gest care a surprins pe mulți dintre apropiații ei. Aceasta este singura din familia sa care a decis să urmeze această cale, iar Ileana susține că această alegere a fost una inspirată. În cadrul emisiunii „Online Story by Cornelia Ionescu”, Ileana a mărturisit că decizia de a se converti la penticostalism a fost una profund personală, de care este foarte mândră și pe care nu o regretă deloc. „Consider că a fost o alegere foarte bună pentru mine și viața mea.”  spune Ileana, arătând astfel că și-a găsit echilibrul și liniștea în credința pe care a ales-o.

Căsătoria ei cu Dani, un creștin ortodox, a adus în viața Ilenei provocări în ceea ce privește diferențele de credință. Totuși, cei doi soți au reușit să își construiască o familie solidă, bazată pe iubire și respect reciproc, în ciuda diferențelor religioase. Ileana și Dani au demonstrat că, atunci când dragostea este autentică, apartenența la o anumită religie nu este un obstacol. Ambii consideră că spiritualitatea este o chestiune personală, care trebuie să rămână la nivel de suflet și de conștiință, nu de formalități care să creeze disensiuni.

Cum este penticostalismul diferit de ortodoxie

Religia penticostală, spre deosebire de ortodoxie, pune un accent puternic pe convertirea conștientă și personală la vârsta adultă. Penticostalii sunt cunoscuți pentru faptul că promovează botezul la maturitate, considerând că acest ritual ar trebui să fie o decizie asumată, nu un obicei tradițional impus din copilărie. Această diferență de perspectivă a influențat și viziunea Ilenei asupra botezului copiilor săi, provocând o dezbatere interioară despre ce este mai bine pentru viitorul lor spiritual.

Ileana a mărturisit că, inițial, nu a dorit să își boteze copiii după ritul ortodox, considerând că o astfel de decizie ar trebui să fie luată la o vârstă la care copiii să poată înțelege și alege singuri. Pentru Ileana, botezul este un act simbolic, dar care ar trebui să fie efectuat la maturitate, când persoana își poate asuma conștient acest angajament spiritual. În ciuda acestor convingeri, Ileana a decis, în cele din urmă, să meargă mai departe cu botezul tradițional pentru a respecta dorințele soțului ei și ale familiei extinse.

Compromisul în familie

Decizia Ilenei de a-și boteza copiii a fost un gest de respect față de soțul ei și față de tradițiile acestuia. Deși nu consideră că botezul infantil este necesar, Ileana a ales să își susțină familia, demonstrând astfel importanța compromisurilor într-o relație de cuplu. „L-am făcut pentru că Dani a ținut mult la lucrul ăsta și familia, și atunci am fost și eu de acord.”, spune Ileana, subliniind că uneori valorile de familie cer un efort de ajustare a propriilor convingeri, atâta timp cât acest lucru aduce pace și armonie.

Pentru Ileana, apartenența la penticostalism nu este doar o alegere de moment, ci o parte integrantă a vieții ei de zi cu zi. Religia sa îi oferă un cadru spiritual în care se simte împlinită și liniștită. Ea susține că, dincolo de ritualuri, este important să fii conectat cu propriile valori și credințe și să îți urmezi sufletul. Credința sa îi oferă o direcție și un sprijin în fața provocărilor cotidiene, iar aceasta este o parte importantă a identității sale personale.

Rolul familiei în sprijinirea adevăratei credințe

Ileana a reușit să își păstreze identitatea religioasă și să își crească familia într-un mediu armonios. Deși diferențele de credință pot fi o provocare pentru mulți, în cazul ei, sprijinul familiei și înțelegerea de care au dat dovadă cei apropiați au făcut o diferență majoră. Într-o cultură predominant ortodoxă, alegerea ei de a urma penticostalismul este o dovadă de curaj și convingere personală. Cazul Ilenei Sterp ilustrează cum căsătoriile interconfesionale pot funcționa armonios atunci când ambii parteneri au o atitudine deschisă și respectuoasă față de credința celuilalt. Împărtășind valori comune, precum iubirea, respectul și înțelegerea, Ileana și Dani arată că, uneori, credința nu trebuie să fie o barieră, ci un element de diversitate care aduce bogăție spirituală într-o relație.

Aceștia au dovedit că pot depăși diferențele și pot găsi puncte comune, menținând o relație solidă și sănătoasă. Decizia Ilenei Sterp de a îmbrățișa penticostalismul și de a își păstra valorile în viața de familie arată că diversitatea religioasă poate fi o sursă de îmbogățire spirituală. Cei care se confruntă cu situații similare în cuplu pot învăța că, atâta timp cât există iubire și înțelegere, diferențele religioase pot fi gestionate cu succes. Important este ca partenerii să discute deschis despre valorile și convingerile lor și să găsească modalități de a le respecta reciproc.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: