Redactia.ro
Home » Știri » Ilfov, din nou în scenariul roșu! Încă trei județe sunt în aceeași situație

Ilfov, din nou în scenariul roșu! Încă trei județe sunt în aceeași situație

județul ilfov, județul ilfov scenariul roșu, coronavirus, București

Județul Ilfov a reintrat de marți în scenariul roșu, după ce rata de infectare a ajuns la 3,01. Cea mai mare rată de infectare este în județul Timiș, 5,02.

Clujul, Maramureșul, Timișul și Ilfovul sunt cele patru județe care sunt în scenariul roșu. De asemenea numărul de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus este în creștere și în București și Brasov, acestea fiind la limita intrării în scenariu roșu.
În acest moment în România, media națională a ratei de infectare cu noul coronavirus este 2,17 la mia de locuitori. 12 județe se află în scenariul galben. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 3.950 de cazuri noi cu coronavirus, după efectuarea a 33.548 de teste în ultimele 24 de ore. 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore a fost de 106. Din acestea 5 au fost la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 la persoane cu vârsta între 50-59 de ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani, iar 32 decese la categoria de peste 80 de ani. În urma ultimelor date furnizate, numărul deceselor persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 în România a ajuns la 20.509.

Cele mai multe cazuri, înregistrate în București

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în București, 454. Asta înseamnă că rata de infectare este de 2,56 la mia de locuitori. În Timiș au fost raportare 209 cazuri, iar în județul Constanța 188 de noi cazuri. Județele Călărași și Tulcea au cele mai puține cazuri noi raportate, 17 respectiv 16.
Aceste date vin după ce vineri, autoritățile au anunțat că se schimbă modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare. Astfel, au fost incluse și focarele de coronavirus din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, internate, spitale și cămine. Acestea fuseseră scoase din metoda de calcul în luna octombrie a anului trecut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: