Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, despre al treilea val de coronavirus. Avertismentul specialistului

Alexandru Rafila, despre al treilea val de coronavirus. Avertismentul specialistului

Alexandru Rafila, despre al treilea val de coronavirus.

Alexandru Rafila, despre al treilea val de coronavirus. Numărul cazurilor de coronavirus au crescut în România, după ce școlile au fost redeschise. Medicul specialist Alexandru Rafila, a venit cu o avertizare pentru români, referitoare la al treilea val de pandemie.

Alexandru Rafila, despre al treilea val de coronavirus. Avertismentul specialistului

Alexandru Rafila, despre al treilea val de coronavirus. În ultima perioadă, numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus a crescut, iar medicii trag un semnal de alarmă referitor la al treilea val de coronavirus. Așadar, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre creșterea cazurilor de COVID19 în România din ultima perioadă, dar și despre al treilea val de pandemie. Conform acestuia, al treilea val de pandemie ar putea conduce sistemul medical în colaps.

Rafila susține că este nevoie de două săptămâni pentru a spune concret dacă cazurile de coronavirus vor crește în continuare, iar în ceea ce privește probabilitatea apariției unui al treilea val de pandemie, reprezentantul la OMS a declarat că deocamdată este prea devreme pentru a da un verdict. ”Întotdeauna trebuie să urmărești o tendință pe termen mai lung, ca să afirmi acest lucru, și cred că un interval de două săptămâni este o perioadă rezonabilă ca să pot să constat că discutăm despre o creștere susținută.Sunt suficiente elemente încât să credem că în perioada următoare va crește numărul de cazuri, dar, de aici și până la a discuta, în acest moment, despre valul al treilea, este distanță destul de lungă”, a spus Rafila, la Antena 3.

Mai mult, specialistul a declarat că nu creșterea este importantă ci amplitudinea acesteia, iar sistemul de sănătate publică ar putea intra în colaps dacă numărul de infectări cu COVID19 ar crește. ”Importantă nu este această creștere, ci amplitudinea creșterii, pentru că sistemul de sănătate publică a fost pus la încercare atunci când în România erau în jur de 10.000 și secțiile ATI se blocaseră, 1.300 de locuri era capacitatea efectivă de tratament a pacienților, iar numărul de decese știți bine că a înregistrat mai bine de 200 în mai multe zile. Sper să nu ajungem într-un mediu asemănător. Este scenariul cel mai prost care ar putea să se întâmple și lucrul ăsta depinde foarte mult de viteza și profesionalismul cu care se mișcă autoritățile, pe de-o parte și modul în care reușesc să transmită cetățenilor necesitatea continuării măsurilor de protecție individuale și colective”, povestește medicul Alexandru Rafila.

Gestionarea pandemiei în România

Conform medicului Alexandru Rafila, gestionarea pandemiei în România a fost influențată politic, menționând că au existat multe greșeli făcute de guvernanți în ultima perioadă. Rafila a mai spus că au existat și probleme de comunicare, iar una din ele a fost legată de Grupul de Comunicare Strategică. ”Au fost două paliere care puteau fi abordate mult mai bine, în primul rând zona de sănătate publică, pentru că noi nu am reușit să ajungem la o performanță a testării încât să putem să identificăm rapid toate persoanele infectate, sau marea lor majoritate, anchetele epidemiologice au fost făcute foarte târziu.(…) A doua problemă care se manifestă, din păcate, și în momentul de față, este cea legată de comunicare. Grupul de Comunicare Strategică, în loc să ofere informații, să fie transparent, să găsească acele căi prin care să facă credibilă activitatea autorităților, a dat informații extrem de seci, de multe ori contradictorii„, a mai spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: