Redactia.ro
Home » Știri » Imaginea care a devenit virală! Ce s-a întâmplat cu o fetiţă afgană ridicată din mulţime

Imaginea care a devenit virală! Ce s-a întâmplat cu o fetiţă afgană ridicată din mulţime

GALERIE FOTO (2)

O imagine cu o fetiță afgană a devenit virală. Momentul din această săptămână, filmat și distribuit pe rețelele de socializare, surprinde senzația de disperare a multor afgani care se tem de ceea ce va însemna revenirea bruscă a talibanilor la putere. Iată gestul soldaților care a surprins pe toată lumea.

De ce a devenit virală îmaginea

Mii de oameni au încercat să ajungă la aeroportul din Kabul și să se îmbarcheze în zboruri militare și civile spre străinătate, dar pe fondul unor scene haotice, unii au fost uciși sau răniți. Membrii talibani înarmați au tras în aer pentru a controla mulțimile. Soldații americani sunt, de asemenea, staționați acolo pentru a preveni depășirea aeroportului în timp ce evacuările străinilor și afganilor sunt în curs. Între timp, armata americană își finalizează retragerea din Afganistan după 20 de ani de lupte, coincizând cu cucerirea fulgerătoare a țării de către talibani islamici, potrivit ndtv.com.

Imaginile devenite virale arătau o fetiță predată peste un zid soldaților britanici și americani la aeroportul din Kabul. Nu este clar dacă fata a fost reunită cu familia ei în incinta aeroportului sau pur și simplu predată altora în încercarea de a o urca la bordul unui zbor din Afganistan.

Situație critică în Afganistan

De când au pus mâna pe capitala Kabul duminică, oficialii talibani au încercat să-i liniștească pe afgani și puterile străine că nu vor căuta răzbunarea foștilor dușmani și vor respecta drepturile femeilor și fetelor în cadrul legii islamice. Unii afgani sunt sceptici.

Când talibanii au guvernat ultima dată țara din 1996 până în 2001, fetele nu aveau voie să frecventeze școala, femeile nu puteau lucra și trebuiau să poarte burqa care să cuprindă totul și să fie însoțite de o rudă de sex masculin dacă doreau să se aventureze. Scenele de pe aeroportul din Kabul din această săptămână au concentrat atenția lumii asupra faptului dacă țările din afara au datoria de a accepta afganii care fug din cauza fricii de persecuție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: