Redactia.ro
Home » Știri » Imagini cu demolarea Castelului de Apă din Slatina. 4 decenii construcția a fost nefolosită

Imagini cu demolarea Castelului de Apă din Slatina. 4 decenii construcția a fost nefolosită

Castelul de apă din Slatina a fost demolat.

Castelul de Apă din Slatina, un simbol al orașului ce a rezistat nefolosit mai bine de patru decenii, a fost demolat într-o operațiune efectuată de Compania de Apă Olt (CAO). Această structură, care odinioară servea drept rezervor de apă pentru oraș, a fost considerată o amenințare pentru siguranța zonei, datorită deteriorării sale avansate.

Operațiunea de demolare

Demolarea a fost realizată cu ajutorul a două utilaje grele, unul dintre ele având rolul de a trage de structura înaltă, pentru a asigura căderea acesteia într-un mod controlat. Acțiunea a fost meticulos planificată, astfel încât castelul să cadă pe un teren prevăzut cu movile de pământ, pentru a diminua impactul. Operațiunea a fost efectuată fără incidente, chiar dacă a ridicat un nor de praf la contactul structurii cu solul.

CAO a luat decizia de a demola vechiul Castel de Apă, o structură de 500 de metri cubi care a depășit vârsta de 50 de ani, din mai multe motive. În primul rând, castelul nu mai fusese în uz de peste 40 de ani, devenind inutil. Mai mult, starea sa de degradare reprezenta un risc semnificativ pentru siguranța publică, cu bucăți de tencuială ce începeau să se desprindă și să cadă. Astfel, demolarea a fost văzută ca o măsură necesară pentru prevenirea oricărui potențial accident.

Impactul demolării

Demolarea Castelului de Apă a marcat sfârșitul unei ere pentru orașul Slatina și locuitorii săi, îndepărtând un posibil pericol, dar și eliminând un reper cunoscut de mulți. Într-o declarație, reprezentanții CAO au subliniat că siguranța cetățenilor a fost principala prioritate în luarea acestei decizii. Deși operațiunea de demolare a întrerupt temporar traficul în zonă, aceasta a fost gestionată eficient pentru a minimiza disconfortul locuitorilor.

În ceea ce privește viitorul acestui loc, încă nu au fost anunțate planuri concrete. Este posibil ca spațiul eliberat să fie utilizat pentru proiecte noi, care să aducă beneficii comunității locale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: