Redactia.ro
Home » Homepage » Imagini cu rețeaua electrică a pensiunii „Ferma Dacilor” dezvăluite în fața judecătorilor: Cornel Dinicu afirmă că toate cablurile erau anti-incendiu

Imagini cu rețeaua electrică a pensiunii „Ferma Dacilor” dezvăluite în fața judecătorilor: Cornel Dinicu afirmă că toate cablurile erau anti-incendiu

Noi detalii în cazul tragediei Ferma Dacilor.

Incendiul tragic care a avut loc la pensiunea Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun, soldat cu pierderea a opt vieți, a generat investigații amănunțite în privința cauzelor și a măsurilor de securitate. Imagini cu rețeaua electrică a pensiunii, care s-ar fi supraîncălzit, au fost făcute publice în fața judecătorilor, aruncând lumină asupra stării acesteia înainte de tragedie.

Patronul pensiunii, Cornel Dinicu, a fost chemat în fața judecătorilor pentru a oferi declarații cu privire la starea rețelei electrice a Ferma Dacilor. Potrivit Antena 3, Dinicu a susținut că toate cablurile din pensiune erau anti-incendiu și beneficiau de o protecție metalică similară.

„Avocat Toader lancu: Materialele cu care s-a construit clădirea aveau o calitate astfel încât să nu se aprindă?

Cornel Dinicu: Da, toate cablurile erau anti-incendiu şi exista protecție metalică anti-incendiu.

Avocat Dobrescu Sorin: Puteți enumera măsurile întreprinse în vederea asigurării clădirii impotriva incendiilor?

Cornel Dinicu: Ignifugarea lemnului, inel de incendii exterior şi interior, bazine de apă suplimentare, respectiv 4 bazine de câte 40 de tone de apă.

Cornel Dinicu: Reprezentanții de la ISU nu mi-au solicitat să montez hidranţi la etaj, însă, cu toate acestea eu am montat atât hidranți, cât şi butoane de panică

Avocat Dobrescu Sorin: Care apreciați că este cauza izbucnirii incendiului?

Cornel Dinicu: Sunt convins că cineva a dat foc, restaurantul nu era închis pe timp de noapte.”

Ce a mărturisit Cornel Dinicu

În fața întrebărilor avocaților, Cornel Dinicu a subliniat că au fost luate măsuri de siguranță pentru a preveni incendiile, inclusiv ignifugarea lemnului, inele de incendiu exterior și interior, precum și instalații de stocare a apei suplimentare.

Cu toate acestea, imagini prezentate în instanță arată fire electrice fără protecție anti-incendiu, contrazicând afirmațiile lui Dinicu. Avocatul Toader Iancu a pus întrebări privind calitatea materialelor de construcție în ceea ce privește rezistența la foc, iar Dinicu a răspuns afirmativ, susținând că toate cablurile erau anti-incendiu.

De la ce a pornit incendiul

Întrebat despre cauza posibilă a incendiului, Cornel Dinicu a declarat că este convins că cineva a dat foc, menționând că restaurantul nu era închis pe timp de noapte.

În ceea ce privește centrala de avertizare anti-incendiu, Dinicu a afirmat că aceasta exista și impunea un impuls electric constant. Cu toate acestea, a menționat că au existat sesizări privind fluctuațiile de tensiune și incidente de ardere a echipamentelor, sesizări care au fost trimise la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

Investigația privind cauzele incendiului continuă, iar dezvăluirile făcute în instanță ar putea aduce lumină asupra posibilelor neglijențe sau probleme de siguranță care au dus la tragedie.

„Avem multe sesizări la ANRE cu privire la faptul că ni s-au ars multe echipamente şi fluctuații de tensiune. Precizez că pe fiecare segment se afla câte un panou electric cu disjunctoare şi fiecare avea un traseu separat. Menţionez că disjunctoarele erau mult mai sigure decât panourile electrice clasice. Arăt că am formulat mai multe plângeri/sesizări către ANRE şi s-a comunicat ca nu au bani de investiții.”, ar fi spus Cornel Dinicu, mai scrie sursa menționată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: