Redactia.ro
Home » Știri » Imagini cutremurătoare după furtuna care a devastat România. Patru persoane și-au pierdut viața în Galați

Imagini cutremurătoare după furtuna care a devastat România. Patru persoane și-au pierdut viața în Galați

GALERIE FOTO (5)

Ploile torențiale care au afectat județul Galați au dus la o situație dramatică, rezultând în moartea a două persoane. În plus, zeci de locuitori au fost evacuați din zonele afectate de inundații, iar 13 tronsoane de drumuri naționale și județene au fost închise din cauza viiturilor. În unele localități, nivelul apei a depășit 1,5 metri, autoritățile fiind nevoite să emită un cod roșu de ploi până la ora 10:00 în acea zonă.

Predoiu explică de ce autoritățile au dat un bilanț de 5 morți, apoi au revenit la 4 victime

Update: „Una dintre victimele raportate a fost de fapt un deces care s-a petrecut cu două zile înainte. Decedatul era expus în propria locuință și a fost luat de ape. Deci avem 4, nu 5 victime confirmate la această oră”, a explicat ministrul.

Update: Sunt patru persoane decedate, respectiv un bărbat în localitatea Pechea, unul în localitatea Dragușeni, o femeie de 86 ani în Costache Negrii și o femeie de 75 ani în Corod, potrivit ISU Galați

Sursă foto: Isu Galati
Sursă foto: ISU Galati

Decese cauzate de inundații în Galați

Prefectura Galați a transmis că inundațiile au cauzat deja două victime: un bărbat a fost luat de viitură și a decedat, iar o femeie a fost găsită fără viață în propria casă. Situația rămâne critică în numeroase localități, unde autoritățile încearcă să gestioneze efectele ploilor abundente și ale viiturilor.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați a raportat că precipitațiile abundente din ultimele zile au provocat viituri devastatoare, blocând temporar mai multe drumuri naționale și județene, afectând grav traficul și accesul în zonele afectate.

În urma ploilor și a viiturilor, mai multe tronsoane de drumuri naționale și județene au fost închise. Iată principalele zone unde circulația este oprită:

  • DN 25: Între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu.
  • DJ 251: Între Cuza Vodă și Costache Negri, precum și în zona Cudalbi, unde nivelul apei a ajuns la 1,5 metri.
  • DJ 251A: Între Drăgușeni și Corod și între Nicopole și Brătulești.
  • DJ 242B: Între Suceveni și Drăgușeni și între Băneasa și Moscu.
  • DN 24D: Între Vârlezi și Crăiești.
  • DJ 251: Între Suceveni și Rogojeni, între Valea Mărului și Măcișeni și între Corod și Valea Mărului.
  • DJ 253: Între Băleni și Umbrărești.
  • DJ 242: Între Umbrărești și Târgu Bujor.

Localitățile care au fost cel mai grav afectate de viituri și inundații includ Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Berești Meria și Mândrești. Dintre acestea, în Cudalbi situația este deosebit de critică, nivelul apei atingând în unele locuri înălțimi de peste 1,5 metri.

Mobilizarea autorităților

Autoritățile locale, împreună cu pompieri, polițiști, jandarmi și voluntari, au fost mobilizate în regim de urgență pentru a oferi asistență cetățenilor afectați și pentru a gestiona situația cât mai eficient. IPJ Galați a făcut un apel către populație să evite zonele afectate și să respecte indicațiile autorităților pentru siguranța proprie. În plus, autoritățile îndeamnă cetățenii să urmărească anunțurile oficiale pentru actualizări privind starea drumurilor și evoluția situației.

”Autorităţile locale, împreună cu pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari, sunt mobilizate pentru a oferi asistenţă cetăţenilor afectaţi şi pentru a remedia situaţia în cel mai scurt timp posibil. Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să evite zonele afectate şi să urmeze indicaţiile autorităţilor pentru siguranţa lor. Pentru informaţii suplimentare şi actualizări privind starea drumurilor, cetăţenii sunt rugaţi să urmărească anunţurile oficiale şi să contacteze autorităţile competente”, transmite IPJ Galaţi.

Situație în dinamică: Sprijin din alte județe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a oferit detalii suplimentare despre situația critică din județul Galați, subliniind că situația cea mai gravă este în localitatea Pechea, unde au fost înregistrate cele două decese. El a explicat că, în zona respectivă, nivelul de mobilizare al forțelor de intervenție a fost ridicat la cel mai înalt nivel – gradul 4.

„Situația cea mai serioasă este, în acest moment, în județul Galați, localitatea Pechea. Într-adevăr, în zona respectivă au apărut cele două decese, sunt mobilizați pompierii, cel puțin la nivelul județului e ridicat nivelul de mobilizare la cel mai mare grad – la gradul 4 – iar inspectoratul general a mai mobilizat echipaje și utilaje de la încă șapte județe acolo.

S-a ținut legătura și cu subprefectul și cu inspectorul șef, continuă operațiunile de salvare. Bineînțeles, acum, la lumina zilei e mai ușor de evaluat situația și așteptăm un raport din partea dânșilor să vedem dacă mai e nevoie de ceva sprijin.

În același timp, sunt alertate și echipe aeriene de salvare care se pregătesc în cazul în care vizibilitatea și vremea vor permite să se intervină acolo, să vină în sprijin pe partea de căutare și salvare.

Acest lucru depinde, bineînțeles, de condițiile meteo. Din ce știm, după ora 9, probabil, va fi vizibilitatea mai bună în zonă și vom putea să intervenim în sprijinul pompierilor pe cale aeriană. Cam asta e situația acum.

Evacuarea din zona Pechea, confirmată și de doamna subprefect și de inspectorul șef e în jur la 70-80 de persoane evacuate până acum. Dar situația e în dinamică, poate că numărul a crescut deja și cel mai important e că s-a trimis sprijin și din alte județe, cu bărci și cu tot ce trebuie pentru a interveni”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: