Redactia.ro
Home » Homepage » Imagini de coșmar la Constanța. Bloc ars aproape tot, iar zeci de mașini făcute scrum. Peste 200 de oameni cu locuințe distruse în prag de sărbători

Imagini de coșmar la Constanța. Bloc ars aproape tot, iar zeci de mașini făcute scrum. Peste 200 de oameni cu locuințe distruse în prag de sărbători

GALERIE FOTO (3)

Un incendiu puternic a cuprins un bloc din Constanța în plină noapte. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. Focul violent a cuprins tot ce i-a ieșit în cale. Cei peste 200 de oameni care locuiau în imobil aufugit din calea flăcărilor chiar și desculți. Unii au avut nevoie de ajutorul pompierilor și a medicilor. În urma a rămas doar scrum și disperarea oamenilor care au revenit după lichidarea incendiului să-și mai salveze din puținele lucruri rămase intacte din locuințele distruse în prag de sărbători.

Incendiul din Constanța a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 15 spre 16 decembrie, în jurul orei 1.00. Focul a cuprins blocul situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu. Totul ar fi pornit din parcarea subterană, de la vehicule, ulterior extinzându-se spre apartamente.

Incendiu în Constanța. Bloc ars aproape tot, iar zeci de mașini făcute scrum. Peste 200 de oameni cu locuințe distruse

La scurt timp, printre locuitori s-a instalat panica. Mulți au ieșit desculți în stradă. Pompierii au fost activat Planul Roșu, în jurul orei 02.00. Peste 200 de persoane au fost evacuate, iar 37 de autoturisme avariate din care 25 se aflau în parcarea imobilului.

,,Am fost solicitați la stingerea unui incendiu izbucnit la un ansamblu de locuințe format din 5 scări de apartamente , totalul fiind de 150 de apartamente. am alocat la fața locului 35 de autospeciale, au fost alocate și forțele de la ISU Ialomița și ISU Călărași.

De asemenea, se verifică fiecare locuință pentru a se asigura că nu mai există persoane rămase în case. Au fost evacuate peste 200 de persoane, fiind evacuate cu autoscara.

Din elementele pe care le avem, incendiul a fost inițiat din parcarea blocului, de la subsol. Ulterior, va fi stabilită o cauză.”, a transmis inspector-şef colonelul Mihail-Cristian Amarandei.

Blocul ars din Constanța, fără autorizație la incendiu

În anul 2015, premergător obținerii autorizației de construire a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol.

După recepție și punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizația de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplinește cerințele specifice securității la incendiu, potrivit presei locale.

Incendiu bloc Constanța: 9 persoane ajunși la spital, dintre care și copii

Locatarii blocului care a ars au fost cazați la Spitalul Modular, unde sunt 50 de locuri, și la căminul Liceului Militar.

În urma incendiului izbucnit azi noapte in municipiul Constanta, la Spitalul Judetean au fost adusi 9 pacienti, dintre care 2 copii și 7 adulți.

Un singur pacient a fost preluat pe codul rosu, fiind urgenta majora, cu arsuri de cai aeriene superioare si arsuri de gr II pe 7 % din suprafata corporala. Acesta a ramas internat la chirurgie plastica/terapie intensiva.

Potrivit ultimelor informații, în momentul de fața pacientul este intubat, dar starea lui este stabilă. Este și singurul pacient care a ramas internat. În cazul celorlalți 8 persoane, o femeie a refuzat internarea, celelalte persoane nu au necesitat spitalizare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: