Redactia.ro
Home » Știri » Imagini emoționante. Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea unei comune din Ucraina

Imagini emoționante. Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea unei comune din Ucraina

_Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea unei comune din Ucraina

Imagini emoționante. Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea unei comune din Ucraina. Soldații ucrainei luptă în continuare pentru a-și elibera țara de atacurile sângeroase ale militarilor ruși. Săptămâna trecută, soldații ucraineni au eliberat peste 30 de localități din regiunea Kievului, dar rușii au lăsat în urmă un dezastru. Chiar și așa, pentru unele familii există și un final fericit.

Imagini emoționante. Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea unei comune din Ucraina

Soldații ucraineni au eliberat săptămâna trecută 30 de localitățile din regiunea Kievului, Din păcate, comuna Bucha a fost total distrusă de militarii ruși, iar oamenii au fost ucisi cu sange rece. Chiar și așa, există și momente emoționante și pline de fericire. Un soldat ucrainean și-a revăzut părinții, care au supraviețuit. Dmytro Stretovych lucra în cadrul Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, dar s-a înrolat odată cu începerea războiului.

Părinții săi locuiesc în Nova Basan, o comună care, până de curând, a fost sub ocupație rusă. Ulterior, forțele ucrainene au recucerit teritoriul, iar oamenii sunt salvați. Revederea lui Dmytro Stretovych este una emoționantă. Mama soldatului nu își poate stăpâni lacrimile, iar tatăl le mulțumește celorlalți militari pentru sacrificiu. Din păcate, nu toți au parte de astfel de momente. Sunt mii de civili ucisi de ruși, iar în Bucha, supraviețuitorii își caută rudele și prietenii ucisi. Jurnaliștii de la Associated Press au surprins cadavrele a cel putin noua persoane, imbracate in civil, care păreau a fi ucise de la mica distanta.

Cum îi întâmpină sătenii pe soldații ucraineni care le-au eliberat satul de ruși

Localnicii dintr-un sat din regiunea Cernihiv, la est de Kiev, au fost filmați cum îi întâmpină pe soldații ucraineni care le-au eliberat satul de ruși. Oamenii încearcă să impartă fructe și mâncare soldatilor care trec în coloană pe ulită. Sătenii din Nova Basam au întâmpinat cu fructe și mâncare armata ucrainenaă cae continuă să recucerească teritorii aflate sub controlul rușilor.”De când vă așteptăm. Luați de aici!” le transmite o femeie cu mere în brațe. ”Mulțumim, lupta aici nu e gata” îi răspunde un bărbat. ”Veniți la masă!”, în cheamă un alt localnic din poarta curții. ”Ne întorcem mai târziu!” îi răspunde un soldat.

Rusia isi retrage unele dintre fortele aflate în regiunea capitalei Kiev și a orașului Cernihiv, situat la circa 130 de kilometri nord-est de capitală.”Observăm deplasări compacte de coloane de vehicule (militare ruse) de diferite dimensiuni”, unele îndreptându-se către Belarus, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Kiev, Oleksandr Pavliuk. Rusia declarase după negocierile cu Ucraina desfășurate marti la Istanbul că-și va diminua operațiunile militare în cele două regiuni. Oficialii ucraineni și NATO consideră că este vorba mai degrabă despre o regrupare a trupelor rusești pentru concentrarea ulterioară a ofensivei in Dobas, zona estului separatist pro-rus al Ucrainei, mai ales că Moscova a comunicat că se va axa pe alte zone esentiale. Mai mult de jumătate din cei circa trei milioane de locuitori ai Kievul au plecat din oraş după declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: