Redactia.ro
Home » Știri » Imagini sfâșietoare cu o fetiță din Ucraina care fuge din calea războiului: „Nu vreau să mor”

Imagini sfâșietoare cu o fetiță din Ucraina care fuge din calea războiului: „Nu vreau să mor”

Imagini sfâșietoare cu o fetiță din Ucraina care fuge din calea războiului

Imagini sfâșietoare cu o fetiță din Ucraina care fuge din calea războiului. O fetiță care a fugit din Ucraina, povestește cu lacrimi în ochi despre situația înspăimântătoare din țara sa. Copila se teme să nu moară și își dorește să se termine conflictul pentru a se întoarce acasă.

Imagini sfâșietoare cu o fetiță din Ucraina care fuge din calea războiului: „Nu vreau să mor”

Războiul din Ucraina face tot mai multe victime. Mii de cetățeni ucraineni fug din calea bombardamentelor ce au loc în Ucraina, iar majoritatea sunt mame cu copii. Bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara și sunt trimiși să-și apere țara. Ucrainenii și-au pierdut siguranța și nimic nu mai e cum a fost. Cel mai greu este ca părinții să le explice copiilor lor că este posibil să nu se mai întoarcă niciodată în casele lor, să nu mai meargă la școală, dar și de ce viața lor s-a schimbat în ultimele ore.

Copiii și adolescenții au fost victime și martori ai războielor mondiale, Holocaustul și ai multor războate interstatale și civile. În loc să se joace și să se bucure de copilărie, o fetiță din Ucraina, așteaptă cu lacrimi în ochi să se termine războiul. O fetiță, martoră a războiului din Ucraina, povestește înspăimântată despre cum a fost trezită în toiul nopții de o explozie puternică. „Nu vreau să mor. Vreau să se termine cât mai curând. M-am trezit când am auzit bubuitura aceea puternică. Am înţeles că este război”, a povestit fetiţa.

Părinții sunt în stare de șoc și nu credeacu că vor ajunge să le povestească copiilor lor despre sunetul și imaginea războiului în anul 2022. Sunt speriați că nu se mai pot întoarce în țara lor, și nu știu ce vor face de acum încolo. Mii de mame au rămas singure cu copiii și se tem în orice clipă că bărbații lor și-ar putea pierde viața în război. „Nu-mi fac griji pentru mine, îmi fac griji pentru copii. S-au trezit şi plângeau şi au început să întrebe: „mamă, ce s-a întâmplat?”. Ce să-i spun, ce? Că e război? El nu are cum să înţeleagă asta. El tot întreabă! Ce aş putea să îi spun?”, a spus cu disperare una dintre mame.

Ucraineii au fugit din calea războiului

Sute de cetățeni ucraineni au reușit să fugă din calea bombardamentelor rusești, printre care și o familie recent mutată la Kiev. Triști și supărați, doi tineri povestesc despre exploziile și lansările de rachetă pe care le-au auzit joi seară, în apropiere de locuința lor. Cei doi părinți și-au luat bebelușul de doar câteva luni, s-au mutat de la Harkiv la Kiev, dar nu s-au gândit niciodată că vor trece prin astfel de momente.

„Ne-am început călătoria în aprilie, anul trecut, când a avut loc prima escaladare. Da, după prima escaladare a trupelor ruse. Ne-am mutat de la Harkiv la Kiev şi atunci ne gândeam: „hai să fim serioşi, ce se poate întâmpla la Kiev”? Au fost câteva explozii sau lansări de rachete şi ştiu pe cineva care s-a refugiat în subteran la Harkiv.”, a povestit tatăl.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: