Redactia.ro
Home » Știri » 1 700 de ruși au fost arestați în urma protestelor față de războiul din Ucraina

1 700 de ruși au fost arestați în urma protestelor față de războiul din Ucraina

GALERIE FOTO (4)

Decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina nu este condamnată doar de marile puteri din lume, ci și de propriul său popor. Încă de joi, pe teritoriul Rusiei s-au înregistrat proteste în mai multe orașe, iar autoritățile au intervenit pentru a le risipi. Întrucât asemenea manifestări sunt interzise prin lege, numărul de rețineri operate de poliția rusă în rândul protestatarilor a ajuns vineri la 1 700, după cum arată BBC.

1 700 de ruși au fost arestați în urma protestelor față de războiul din Ucraina

Joi Vladimir Putin a decis să pornească atacul asupra Ucrainei, după ce încercările de negociere diplomatică au eșuat. Au fost bombardate mai multe orașe importante, iar în prezent trupele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl și a Insulii Șerpilor, din Marea Neagră.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate de marile puteri ale lumii, dar și oamenii de rând, care au ieșit în stradă în mai multe țări, inclusiv în țara condusă de Vladimir Putin. Încă de joi, mii de protestatari și-au arătat susținerea față de Ucraina și dezacordul față de decizia președintelui lor, chiar dacă în Rusia asemenea manifestări sunt interzise,

Conform legii din Rusia, pentru asemenea demonstrații, protestatarii trebuie să solicite o autorizație, care trebuie depusă cu cel puțin de 10 zile înainte de eveniment. În caz contrar, riscă amenzi și chiar să fie închiși.

BBC arată că până vineri, nu mai puțin de 1 700 de persoane au fost arestate în urma protestelor din Rusia. Autoritățile au justificat această acțiune, declarând în mod ferm că manifestațiile au fost o încălcare a legii.

„Conform legii, fără a urma procedurile corespunzătoare, acești cetățeni nu au dreptul să organizeze acțiuni de protest pentru a-și exprima punctul de vedere. Există proteste, nu aș spune evenimente de masă… ci evenimente cu participarea unui anumit număr de oameni – pur și simplu nu sunt permise de lege. Și, prin urmare, împotriva lor au fost luate anumite măsuri.”, a declarat Dmitri Peskov, în timpul unei conferințe cu jurnalişti străini, citat de CNN.

Imaginile din tipul protestelor sunt tulburătoare, iar manifestanții au surprins momentele în care poliția îi reținea pe semenii lor.

 

Principalul opozant rus Aleksei Navalnîi a făcut declarații publice împotriva războiului

Decizia lui Vladimir Putin de a porni războiului a primit un răspuns negativ și din partea principalului său opozant, Aleksei Navalnîi. După ce a declarat joi că este împotriva războiului declanşat de Moscova contra Ucrainei, a fost încarcerat şi inculpat pentru noi acuzaţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: