Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile disperării. 9 morți într-un accident provocat de un băiat de 13 ani

Imaginile disperării. 9 morți într-un accident provocat de un băiat de 13 ani

Nouă persoane au pierit după un accident provocat de un copil de 13 ani. Băiatul conducea o camionetă, pe o autostradă din Statele Unite. Șase dintre victime făceau parte dintr-o echipă universitară de golf, relatează Associated Press.

Cum s-a petrecut tragedia provocată de băiatul de 13 ani

Camioneta care era condusă de copil a lovit în plin o dubă  în West Texas, potrivit Associated Press. Anvelopa de rezervă a camionetei a explodat înainte de impact, a explicat vicepreședintele Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor, Bruce Landsberg, pentru presa internațională. Camioneta condusă de copil tracta o remorcă, atunci când a intrat în coliziune cu camionul, iar ambele vehicule au luat foc.

Nu este clar nici pentru autorități cât de repede circulau cele două vehicule, însă se presupune că „a fost în mod clar o coliziune la viteză mare”, a spus Bruce Landsberg.  Organele de anchetă continuă cercetările pentru a vedea mai exact în ce circumstanțe s-a petrecut nenorocirea care a curmat nouă vieți.

Nouă persoane au decedat

Departamentul de Siguranță Publică din Texas a transmis că băiatul a încălcat cu siguranță legea. Camioneta condusă de acesta a trecut pe banda opusă pe o autostradă întunecată, cu două benzi, înainte de a se ciocni frontal cu microbuzul.

Au murit un copil de 13 ani, un bărbat care călătorea cu el, șase studenți din New Mexico și antrenorul de golf al acestora. Studenții de la South-Vest University, între care unul din Portugalia și unul din Mexic se întorceau cu antrenorul lor de la un turneu de golf când a avut loc accidentul, marți seara. Doi studenți canadieni au fost internați în spital în stare critică. Tragedia s-a petrecut la aproximativ 50 de kilometri de granița statală cu New Mexico.

În Texas, trebuie să ai 14 ani pentru a începe cursuri de șofat și 15 ani pentru a primi permisul provizoriu de conducere. Chiar și în aceste condiții, ai voie să conduci doar dacă în vehicul se află cu tine un instructor sau un adult care la rândul lui are permis.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: