Redactia.ro
Home » Știri » Imigranți bătuți cu cruzime de polițiștii de frontieră români. Fotografii șocante!

Imigranți bătuți cu cruzime de polițiștii de frontieră români. Fotografii șocante!

Imigranți bătuți cu cruzime de polițiștii de frontieră români

Șase sirieni și un egiptean au ajuns în Belgrad în data de 19 august cerând ajutor, declarând că au fost trimiși cu forța în Servia de polițiștii de frontieră română. Detalii șocante au ieșit la iveală, după ce unul dintre ei care are un picior amputat a acuzat că a fost bătut de autoritățile române cu propriile cârje.

Imigranți bătuți cu cruzime de polițiștii de frontieră români. Fotografii șocante!

Șase sirieni și un egiptean au fost detectați de camerele de supraveghere cu senzori termici în timp ce încercau să treacă granița în România, fiind interceptați de bărbați îmbrăcați în uniforme negre.

Potrivit acestora, unul dintre bărbați purta un bici în mâna dreaptă. Cei șapte au declarat că au fost deja bătuți de poliția ungară cu bastoane. Totodată, unul dintre ei care are un picior amputat, susține că a fost bătut de un polițist de frontieră român cu propriile cârje.

Un alt grup de migranți care au traversat Grecia, Turcia și Albania pentru a ajunge la o tabără de refugiați, au trecut printr-o experiență de genul. Mărturiile tuturor migranților au fost adunate de mai multe ONG-uri din Serbia, care au ajuns ulterior la o concluzie dură. Astfel, poliția de frontieră română și forțele de ordine de la granițele altor țări, se comportă violent față de aceștia.

Reacția polițiștilor din România

Persoanele care migrează sunt intimidate cu focuri de armă trase în aer, în timp ce unii povestesc terifiați despre bărbații îmbrăcați în uniforme negre purtând cagule, pentru a nu fi recunoscuți. Organizațiile din România care colaborează cu agenția de refugiați a ONU, au declarat că nu știau despre presupusele violențe.

Poliția de Frontieră a negat acuzațiile  că ar fi acționat în acest fel: „Toate acțiunile întreprinse de polițiștii de frontieră români împotriva migranților care acționează ilegal la graniță trebuie să fie în acord cu legislația națională și internațională, inclusiv respectul pentru drepturile omului”.

Conform directorului unui ONG din Serbia, expulzările ilegale din România au devenit în ultima perioada, din ce în ce mai violente.

Au început cu cel puțin un an în urmă, însă acest tip de violență este recent, a început acum 3-4 luni. El a început mai ales odată ce presiunea migratorie a crescut și în România. Cu cât sunt mai mulți migranți, cu atât cazurile de violență se înmulțesc”, a mai spus el. Potrivit legii, migranții nu pot fi expuzați fără acordul unui judecători sau fără garanții procedurale sau posibilitatea migranților de a depune contestație împotriva deciziei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: