Redactia.ro
Home » Știri » Nouă vietnamezi ascunși într-o autoutilatră plină cu pufuleți. Voiau să treacă ilegal granița

Nouă vietnamezi ascunși într-o autoutilatră plină cu pufuleți. Voiau să treacă ilegal granița

Trecere ilegala la Nadlac

În data de 10.08.2020 la Frontiera Nădlac au fost depistate nouă persoane care voiau să treacă ilegal granița. Conducătorul autoutilitarei a ascuns nouă persoane sub mai multe baxuri de pufuleți. Polițiștii de Frontieră efectuau control aleatoriu când au descoperit cele nouă persoane.

Unde voiau să ajungă vietnamezii

În jurul orei 02.50 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, judeţul Arad a fost oprit un autovehicul pentru un control. Șoferul roman în vârstă de 22 de ani a încercat să treacă granița cu nouă personae nedeclarate.

“În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au descoperit în compartimentul marfă, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți, nouă persoane, dintre care opt bărbaţi și o femeie. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, au declarat autritățile.”

Ce acuzații riscă șoferul

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii detrafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei. Respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Frontiera cu Ungaria este una din cele mai tranzitate zone, doi cele 11 puncte de trecere ale României. Tot în județul Arad au depistat, la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, douăsprezece personae. Acestea se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele douăsprezece persoane sunt cetăţeni din Siria, nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 12 si 16 ani. La cercetări aceştia au declarat că doreau să ajungă în Germania, țară preferată de majoritatea imigranților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: