Redactia.ro
Home » Știri » Șeful Poliției de Frontieră și-a dat demisia. El a fost anterior demis din funcția de șef al Poliției Române după cazul Caracal

Șeful Poliției de Frontieră și-a dat demisia. El a fost anterior demis din funcția de șef al Poliției Române după cazul Caracal

Demisie șeful Poliției de Frontieră

Șeful Poliției de Frontieră a demisionat joi din funcție. Chestorul general de poliție Ioan Buda și-a înainte demisia. Informația a fost transmisă printr-un comunicat, joi după-amiază. Potrivit acestuia, Ioan Buda a decis să renunțe la funcția pe care o ocupa din motive personale.

Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, și-a dat demisia

Documentul mai arată că Ioan Buda le mulțumește pentru întreaga colaborare polițiștilor de frontieră. Acesta va fi înaintat Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi aprobat.

La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne”, se arată în comunicat.

Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române după cazul Caracal

Chestorul general Ioan Buda a fost cel care a gestionat cazul Caracal, când o minoră, Alexandra a sunat la 112 pentru a cere ajutorul, ea fiind răpită de Gheorghe Dincă. Comunicarea defectuoasă și legea nepermisivă au făcut ca fata să nu mai fie găsită niciodată.

Pentru felul în care a gestionat acea situație de criză, Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române. El și-a pierdut funcția după ce au apărut mai multe informații privitoare la felul în care polițiștii au intervenit la fața locului, adică la casa inculpatului Gheorghe Dincă. Ei au mers să verifice locuința abia la 19 ore de la apelul Alexandrei Măceșanu.

Ioan Buda a stat puțin la șefia Poliției Române, fiind la conducere din ianuarie 2019 până în august 2019, când a fost demis după cazul Caracal. Atunci, el a revenit la Poliția de Frontineră, iar acum și-a dat demis și din această funcție, din motive personale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: