Redactia.ro
Home » Homepage » Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, a demisionat. Care este motivul

Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, a demisionat. Care este motivul

Ioan Buda

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, a demisionat, joi, după scandalul de la graniţe, invocând „motive personale”.

„În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale. La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Zeci de mii de români au luat cu asalt granițele

Demisia lui Ioan Buda vine în contextul în care sute de persoane au stat ore în şir la coadă, sâmbătă după-amiază, în Vama Nădlac. Mai multe persoane s-au strâns în zona punctului de trecere a frontierei, au scandat, au huiduit autorităţile și s-au îmbrâncit cu jandarmii chemați să mențină ordinea.

Odată cu relaxarea restricțiilor din timpul pandemiei de coronavirus, traficul în vămile României s-a aglomerat, în special în vestul ţării. Cozile formate la punctele de trecere a frontierei au crescut considerabil.

Ioan Buda, demis din funcția de șef al Poliției Române în urma cazului Caracal

Chestorul a fost demis în urma cazului de la Caracal, în august 2019, după ce au apărut informații privind modul de intervenție al polițiștilor la locuința lui Gheorghe Dincă, potrivit Mediafax. El fusese numit la conducerea Poliției Române în ianuarie 2019. După ce a fost demis din funcția de șef al Poliției Române, Buda s-a întors la conducerea Poliției de Frontieră.

Ioan Buda, în vârstă de 54 de ani, a ocupat în perioada 2010-2015 funcția de inspector general al Poliției de Frontieră, până în 2016 cea de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, ca la finele anului 2016 să ocupe funcția de șef al Poliției de Frontieră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: