Redactia.ro
Home » Știri » CORONAVIRUS. Cozi kilometrice la Vama Nădlac. Poliția de Frontieră, în ALERTĂ

CORONAVIRUS. Cozi kilometrice la Vama Nădlac. Poliția de Frontieră, în ALERTĂ

vama nădlac

Coronavirus. Șeful Poliției de Frontieră Ioan Buda a declarat că, în ultimele 24 de ore, 11.000 de români au trecut prin Vama Nădlac. Din cauza acestor evenimente de la graniță, ministrul de Interne Marcel Vela a convocat celula de criză de la MAI.

Imaginile surprinse de camere de pe site-ul Poliției de Frontieră arată zeci de mașini care așteaptă la rând să intre în țară, prin punctul de trecere de la Nădlac II.

Timpul de așteptare este de aproximativ 45-50 de minute pe sensul de intrare în țară, în condițiile în care există 3 benzi. Timpii de așteptare se datorează controalelor suplimentare care se efectuează la intrare. Este vorba despre chestionare și despre întrebările la care trebuie să răspundă cetățenii.

„În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane. Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute.

Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, a declarat Ioan Buda la Realitatea Plus.

Toți cei care vin din Italia sunt plasați în carantină

Potrivit autorităţilor din Arad, toate persoanele care vin din Italia, pe la Vama Nădlac, indiferent de judeţul în care au domiciliu, sunt duse la centrele de carantină din Arad.

Marţi seara erau deja cazate, în spaţiile special amenjate, 80 de persoane, potrivit directorului DSP Arad, Constantin Cătană, care a precizat, că un grup de persoane a refuzat să meargă în centrul de carantină, însă, în cele din urmă oamenii au fost convinşi să respecte măsurile.

„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad, citat de Mediafax.

Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici, iar celor care sunt în carantină li se recoltează probe pentru testele de coronavirus.

Model de declarație

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un model de declarație pe care românii vor trebui să o completeze la intrarea în România.

Cei care nu spun adevărul în legătură cu destinația lor se pedepsește cu închisoare de 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

🔴Art. 326 Cod Penal
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

🔴Art. 352. –
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

🔴Situația la ora 10.00:
– persoane dignosticate- 31.
– persoane vindecate- 6.
– persoane în carantină -487.
– persoane monitorizate la domiciliu -11.684
– apeluri la TelVerde 0800.800.358 -3.032
– apeluri la 112- 457.

Acesta este modelul declarației care trebuie completată la intrarea în România!Completarea acesteia cu date eronate…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 11 martie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: