Redactia.ro
Home » Homepage » Ministrul de Interne Marcel Vela, ultimatum pentru Jandarmeria București

Ministrul de Interne Marcel Vela, ultimatum pentru Jandarmeria București

marcel vela

Ministrul de Interne a dat un ultimatum Jandarmeriei București. Marcel Vela amenință cu destituiri dacă jandarmii nu pun la dispoziția anchetatorilor comunicațiile de pe 10 august până vineri, 6 decembrie.

Ministrul de interne știe cine este de vină. Vorbește despre oamenii din eșaloanele doi și trei care tras de timp privind livrarea către procurori a convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august.

Vela a arătat că unitățile de la Craiova, Constanța, Ploiești au desecretizat convorbirile, iar cea din București nu, ceea ce înseamnă că sunt motive subiective care împiedică acest lucru. Jandarmeria București refuză să comunice oficial pe această temă, transmite Digi 24.

Ministrul de la Interne a declarat că jandarmii care tergiversează desecretizarea convorbirilor prin stații, de la protestul din 10 august 2018, își riscă propria carieră, subliniind că se aștepta ca acest volum de date să fie deja la dosarul procurorilor DIICOT.

„Sincer să fiu, mă așteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. O spun din nou clar și răspicat: nu mă joc și nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situației din 10 august. Cine își permite să tergiverseze își riscă propria carieră. M-au amânat de miercuri pe ”, a declarat Marcel Vela.

Ce conține raportul desecretizat al Jandarmeriei referitor la protestul din 10 august

„Raportul 10 august a fost desecretizat în totalitate și pus la dispoziția procurorilor. Am făcut un pas în plus și am dispus luarea măsurilor pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul stațiilor de emisie-recepție în cele două luni de zile, 10 și 11 august. După desecretizare, aceste convorbiri vor putea fi puse la dispoziția procurorilor și sunt convins că vor contribui major la lămurirea situației. Se va putea stabili concret cine și ce ordine a dat și cum au fost puse în aplicare. Pe scurt, se va stabili dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor și cine le-a comis”, a mai spus Vela, joi, într-o conferință de presă.

Acesta a cerut conducerii Jandarmeriei Române să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp.

Se pare însă că nu toate unitățile de jandarmi implicate au dat curs acestui ordin. Mai precis, forțele speciale ale Jandarmeriei București nu au furnizat aceste date procurorilor.

„Se va putea stabili concret cine şi ce ordine a dat şi cum au fost puse acestea în aplicare. Pe scurt, se va stabili dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine a comis aceste abuzuri. Mă aşteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. Nu mă joc şi nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situaţiei din 10 august. Cine îşi permite să tergiverseze îşi riscă propria carieră”, a adăugat Vela.

Loading...