Redactia.ro
Home » Știri » De ce sistemul imunitar foarte bun nu te protejează de coronavirus. Explicația profesorului Alexandru Rafila

De ce sistemul imunitar foarte bun nu te protejează de coronavirus. Explicația profesorului Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, susține că un sistem imunitar foarte bun ne ajută să trecem prin boală, dar nu ne protejează contra infectării cu noul coronavirus.

„Nu avem imunitate naturală contra acestui virus. Oricine se poate infectat cu acest microorganism care nu a mai circulat până acum”, a declarat Rafila la Digi 24.

Până în prezent, cazurile de infectare înregistrate în România nu au fost decât forme medii, care nu au pus în pericol viaţa persoanelor. „O bună stare a sistemului imunitar duce la apariţia de anticorpi, trebuie să ne hrănim corect, să ne hidratăm, să facem activităţi fizice. Nu e nicio problemă să ieşi în aer liber, cu condiţia să nu fie o zonă aglomerată, să nu fii expus să te întâlneşti în mod apropiat cu alte persoane, să nu stai în spaţii închise cu multe persoane.

Acest tip de locaţii sau zone unde se aglomerează sunt zone care favorizează transmiterea. Sunt persoane care au şi alte afecţiuni şi prin natura tratamentului administrat au o scădere a imunităţii şi pot face o formă mai gravă”, a mai spus profesorul.

Atât timp cât cunoaştem sursa infecţiei perioada este de siguranţă pentru noi. Când se transmite transmiterea comunitară intensă, sporadică apar problemele”, adaugă acesta.

Sistemul imunitar foarte bun nu te protejează şi de leziunile pulmonare

Specialistul explică faptul că virusul se transmite în două moduri, respectiv prin contact cu picăturile pe care le elimină un bolnav în timpul tusei sau strănutului, sau prin contact cu suprafaţa infectată. Acesta spune că persoanele cu un sistem imunitar foarte bun pot suferi, în urma infectării, leziuni pulmonare. În acest moment, pacienţii cu COVID-19 sunt trataţi cu medicamente simptomatice, iar cei cu forme grave de infecţie au nevoie de oxigen, iar unii necesită suport respirator.

„Noi, din punct de vedere imun suntem descoperiţi în faţa acestui virus. Uneori sistemul imunitar foarte bun nu te protejează şi de leziunile care pot apărea la nivel pulmonar. La persoane adulte pot apărea din cauza unei reacţii imune foarte brutale”, a afirmat Alexandru Rafila.

Mai puţin expuşi riscului sunt copiii, în timp ce riscul de contractare a COVID-19 este mai mare la adulţi. „Din punctul meu de vedere problema majoră pe care o avem aici este să reuşim să protejăm persoanele vârstnice din această ţară”, a mai spus specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: