Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila: Coronavirus nu se transmite prin atingere

Alexandru Rafila: Coronavirus nu se transmite prin atingere

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila: Coronavirus nu se transmite prin atingere. Alexandru Rafila a declarat că noul virus nu se transmite prin atingere și că nu există niciun fel de tratament specific în acest caz.

Alexandru Rafila: Coronavirus nu se transmite prin atingere

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a precizat că contravirusul nu se transmite prin atingere, ci prin intermediul secrețiilor respiratorii. De asemenea, a spus că nu există niciun fel de tratament pentru acest coronavirus.

Nu există niciun fel de tratament specific, dacă apar simptome se tratează simptomatic, adică febră, cefalee, lucruri de genul acesta se tratează simptomatic. Cazurile simple, uşoare sau formele medii se tratează în acest mod. Dacă apar cazuri complicate, atunci sigur că se instituie măsuri de terapie intensivă, dar nu este cazul unor astfel de măsuri”, a explicat Alexandru Rafila.

Coronavirus se transmite secrețiilor respiratorii

Boala se transmite prin intermediul secrețiilor respiratorii.

Contactul direct înseamnă un contact apropiat cu o persoană care este infectată. Boala nu se transmite prin atingere, se transmite prin intermediul secreţiilor respiratorii, ceea ce poţi prin atingere – contactul cu o suprafaţă care a fost contaminată cu secreţii provenind de la persoana respectivă cu puţin timp în urmă prin intermediul mâinilor. Avem o obişnuinţă să punem mână pe faţă, să punem mâna la gură şi atunci să ne infectăm, a susţinut reprezentantul Societăţii Române de Microbiologie.

Pacientul confirmat cu coronavirus se află în stare stabilă. „Din câte ştiu, starea este chiar bună. A venit asimptomatic, cu o stare de sănătate bună”.

Rezidenții de la medicină vin la Insititutul Matei Bals, fac medicină ca să lucreze și să trateze cu pacienții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: