Redactia.ro
Home » Știri » Românii care vin din țările infectate vor intra în carantină instituționalizată

Românii care vin din țările infectate vor intra în carantină instituționalizată

Românii care vin din țările infectate vor intra în carantină instituționalizată

Românii care vin din țările infectate vor intra în carantină instituționalizată. Secretarul de stat MAI a declarat că românii care vin din nordul Franței, Spania și Germania vor intra în carantină intituționalizată.

Românii care vin din țările infectate vor intra în carantină instituționalizată

Nelu Tăratu a precizat că nordul Franței și Madridul vor intra miercuri în zona roșie de coronavirus, iar restul Franței, Germania și Spania vor intra în zona galbenă.Așadar, cetățenii români care vor veni din zonele roșii vor intra în carantină instituționalizată, iar cei din zona galbenă în izolare la dimiciliu.

Cei care vor veni de acolo vor avea în țară regim de izolare la domiciliu, pentru cei din zona galbenă, iar pentru cei din zonele roșii, carantină instituționalizată. Urmează ca mâine dimineață să facem și acest ordin, în care să lărgim aria, care să curprindă definiția de caz„, spune Tătaru.

De asemenea, secretarul de stat în MAI a declarat că zborurile din Nordul Franței și din Madrid ar putea fi anulate.

Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români

Marți seara, Klaus Iohannis le-a transmis tuturor românilor un mesaj important în legătură cu măsurile luate împotriva coronavirusului.

„Trebuie să fim realiști, riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort coordonat. Europa este în stare de mobilizare. În această seară am vorbit cu toți liderii statelor UE despre evoluția situației în țările noastre”, a spus Klaus Iohannis.

„Protejarea cetățenilor este prioritatea zero. Cu toții suntem de acord că este absolut necesar să ne coordonăm eforturile. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză”, a mai declarat șeful statului.

Video-conferință cu liderii europeni

Șeful statului a avut o discuție prin video conferință cu liderii europeni pentru lua măsuri împotriva noului virus.

Numai împreună vom reuși să prevenim efectele grave asupra economiei europene. În acest sens am convocat deja pentru mâine, la ora 11:00, o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a precizat că nu este îngrijorat pentru că sunt 29 de cazuri de coronavirus în România, pentru că în alte țări situația este mult mai gravă.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero, orice alte lucruri trec în plan secund. În această…

Publicată de Klaus Iohannis pe Marţi, 10 martie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: