Redactia.ro
Home » Știri » Poliția Română are un nou șef

Poliția Română are un nou șef

Premierul Viorica Dăncilă a numit un nou șef la Poliția Română. Liviu Vasilescu a fost până acum șeful Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Funcția de șef al Poliției Române a devenit vacantă, după ce Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal.

„Având în vedere propunerea ministrului Afacerilor Interne, formulată prin adresa nr. 19.885 din 2 august 2019, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5 237 din 19 august 2019 privind Codul administrativ al art. 8 alin. (1) din Legea 2018/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 27 35 alin (1) lit. c¹) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numește în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată în decizia premierului publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Liviu Vasilescu, dat afară de Dragnea de la Operațiuni Speciale

Liviu Vasilescu fusese schimbat de la conducerea Direcției de Operațiuni Speciale (DOS), în aprilie 2018 și mutat la Direcția de Arme și Muniții. Miza schimbării sale ar fi fost la acea vreme, conform G4Media.ro, dorința fostului lider PSD, Liviu Drangea, de a avea control asupra acestei structuri a Poliției Române în relația cu DNA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: