Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Împușcături în Copenhaga: Un bărbat înarmat a ucis trei persoane într-un mall

VIDEO Împușcături în Copenhaga: Un bărbat înarmat a ucis trei persoane într-un mall

La un mall din Copenhaga s-a instalat teamă, panică și isterie în urma unor focuri de armă. Trei persoane au fost ucise și mai multe rănite, duminică, a anunțat poliția daneză, adăugând că a arestat un suspect, un danez în vârstă de 22 de ani. Iată detaliile!

Schimb de focuri la un mall din Copenhaga

Un tânăr, care, potrivit martorilor, era înarmat cu o pușcă de mari dimensiuni, a fost arestat în mod pașnic la scurt timp după ce poliția a ajuns la marele centru comercial Fields, situat între centrul orașului și aeroportul din Copenhaga.

„Există trei morți și mai mulți răniți, dintre care trei în stare critică”, a declarat șeful poliției din Copenhaga, Soren Thomassen, într-o conferință de presă.

Cei trei morți sunt un bărbat în vârstă de 40 de ani și doi tineri a căror vârstă nu a fost precizată, conform „bbc.com”

Motivul tragediei

Motivele suspectului, descris de poliție ca fiind un „etnic danez” în vârstă de 22 de ani, rămân neclare.

El era cunoscut de poliție „dar numai la periferie”, a declarat Thomassen. „Nu este o persoană pe care o cunoaștem în mod special”.

Pe rețelele de socializare, oamenii au speculat cu privire la un motiv rasist, sau un alt motiv, a declarat șeful anchetei, „dar nu pot spune că avem ceva care să susțină acest lucru în acest moment”.

Cu toate acestea, poliția a confirmat că investighează înregistrări video postate pe internet care susțin că îl arată pe suspect cu arme și cu un pistol îndreptat spre cap.

Anterior, Thomassen a declarat că poliția „nu poate exclude faptul că este vorba de terorism”, dar că ei cred că presupusul atacator a acționat singur.

Panică și isterie în Copenhaga

Împușcăturile au avut loc în jurul orei 17:30, provocând panică în mall. Imagini de la fața locului au arătat părinți care își duceau copiii în brațe în timp ce fugeau din clădire și personal de la ambulanță care lua oameni pe targă: „Am fugit pentru viețile noastre”

Mulți vizitatori se aflau acolo pentru un concertul cântărețul britanic Harry Styles la Royal Arena din apropiere, care a fost anulat.

„Fiicele mele trebuiau să meargă să-l vadă pe Harry Styles. M-au sunat să-mi spună că cineva trage. Erau într-un restaurant când s-a întâmplat”, a declarat pentru AFP Hans Christian Stolz, un suedez în vârstă de 53 de ani care a venit să-și ia copiii.

„La început am crezut că oamenii fugeau pentru că îl văzuseră pe Harry Styles, apoi am înțeles că erau oameni panicați… Am fugit pentru a ne salva viețile”, a declarat fiica sa, Cassandra.

„Eu și echipa mea ne rugăm pentru toți cei implicați în împușcăturile din centrul comercial din Copenhaga. Sunt șocat”, a spus Styles într-o postare pe Snapchat.

Atacul a avut loc la două zile după ce competiția de ciclism „Tour de France” din acest an a pornit de la Copenhaga, iar organizatorii Turului au publicat un comunicat în care și-au exprimat compasiunea.

„Întreaga caravană a Turului Franței transmite cele mai sincere condoleanțe victimelor și familiilor acestora”, se arată în comunicat.

„Era suficient de psihopat pentru a merge să vâneze oameni, dar nu fugea”, a declarat un martor la televiziunea de stat „DR”.

Alți martori oculari au declarat pentru presa daneză că au văzut peste 100 de persoane care s-au grăbit spre ieșirea din mall în momentul în care s-au tras primele focuri de armă.

„Am putut vedea că mulți oameni au fugit brusc spre ieșire și apoi am auzit o bubuitură”, a declarat Thea Schmidt, care se afla în mall în momentul atacului, pentru postul de televiziune TV2.

„Am auzit focuri de armă. Apoi am fugit și noi din Field’s”.

 

Autoritățile l-au prins pe suspect

Poliția îi îndemnase pe cei aflați în clădire să aștepte înăuntru sosirea lor, cerându-le celorlalți să se țină departe de zonă.

De asemenea, poliția a cerut martorilor să ia legătura cu ei și a făcut apel la cei care au vizitat centrul comercial să îi contacteze pe cei dragi pentru a-i liniști.

„Dintr-o dată am auzit focuri de armă, am auzit 10 împușcături și am fugit cât de departe am putut pentru a ne refugia în toaletă”, a declarat Isabella pentru postul public de televiziune „DR”. Ea a spus că s-a ascuns în mall timp de două ore.

Alți martori l-au descris pe atacator ca fiind un bărbat înalt de aproximativ 1,8 metri (cinci picioare și nouă inci) care purta o pușcă de vânătoare.

În jurul orei 19:30 (1730 GMT), drumurile din jurul centrului comercial erau blocate, metroul era închis și un elicopter zbura deasupra, a declarat un corespondent AFP aflat la fața locului.

Poliția puternic înarmată a ținut spectatorii la distanță și i-a împiedicat pe localnici să se întoarcă la casele lor.

Premierul Mette Frederiksen a declarat că Danemarca a fost lovită de „un atac crud” într-un centru comercial unde familiile făceau cumpărături sau mâncau în oraș. Împușcăturile au loc la puțin peste o săptămână după ce un bărbat înarmat a deschis focul în apropierea unui bar din Oslo, în Norvegia vecină, omorând două persoane și rănind alte 21, potrivit „bbc.com”

 

Sursă Foto articol: Olafur Steinar Gestsson / AFP / Profimedia

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: