Redactia.ro
Home » Știri » În ce erau ambalate cele 186 de kilograme de droguri confiscate în Portul Constanţa, după perchezițiile efectuate de DIICOT ? Destinația era Ucraina

În ce erau ambalate cele 186 de kilograme de droguri confiscate în Portul Constanţa, după perchezițiile efectuate de DIICOT ? Destinația era Ucraina

GALERIE FOTO (5) În ce erau ambalate cele 186 de kilograme de droguri confiscate în Portul Constanţa, după perchezițiile efectuate de DIICOT ? Destinația era Ucraina

Iată în ce erau ambalate cele 186 de kilograme de droguri confiscate în Portul Constanţa, după perchezițiile efectuate de DIICOT! Destinația era Ucraina. Iată toate detaliile!

186 de kilograme de droguri, confiscate în Portul Constanţa

186 de kilograme de droguri au fost confiscate în Portul Constanţa, cu destinația spre Ucraina, în urma unor percheziții efectuate de DIICOT la traficanții de stupefiante de mare risc. Aceștia aduceau acele substanțe ilegale în România prin intermediul Portului Constanța, iar în urma operațiunii, au fost descoperite nu mai puțin de 186 de kilograme de heroină.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciul Antidrog, au efectuat trei percheziții domiciliare în județul Argeș. Aceste acțiuni au avut loc în cadrul unei anchete privind traficul internațional de droguri de mare risc și traficul intern de droguri de mare risc.

În ce erau ambalate cele 186 de kilograme de droguri confiscate

Pe data de 26 mai 2022, membrii unei grupări infracționale organizate, compusă din cetățeni români și străini, au introdus în România, prin intermediul Portului Constanța, o cantitate de 186 de kilograme de heroină. Această substanță a fost ascunsă în 16 tone de curmale importate din Iran, operațiunea de import servind ca paravan pentru introducerea drogurilor în țară, potrivit Antena3 CNN.

Sursa foto: DIICOT, Poliţia Română

Deoarece ancheta a relevat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, autoritățile judiciare din această țară au fost informate printr-o cerere de comisie rogatorie internațională. Această cerere a inclus mai multe activități judiciare, inclusiv o livrare supravegheată, cu substituirea drogurilor.

Ca urmare a cooperării judiciare, doi cetățeni români au fost surprinși în flagrant în Ucraina în timp ce preluau și dețineau transportul supravegheat de droguri. Ulterior, aceștia au fost reținuți și arestați preventiv.

Investigațiile au relevat că inculpații au fost coordonați de un cetățean străin de origine turcă, care se afla pe teritoriul României.

În aceeași zi, cetățeanul turc urmează să fie audiat la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, conform sursei citate anterior.

 

Sursa foto: DIICOT

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: