Redactia.ro
Home » Știri » În prag de Crăciun, familia Ecaterinei nu are mâncare, căldură sau apă. Cinci suflete se chinuie să trăiască de la o zi la alta

În prag de Crăciun, familia Ecaterinei nu are mâncare, căldură sau apă. Cinci suflete se chinuie să trăiască de la o zi la alta

Ecaterina alături de doi dintre copii

Crăciunul se apropie cu pași repezi, însă nu toate familiile au un motiv de fericire. O familie din satul Pietriș, Iași, trăiește la limita sărăciei, iar fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. Cinci suflete locuiesc în două camere modeste. Nu au apă curentă, frigider, iar unii dintre copii se confruntă cu grave probleme de sănătate.

În prag de Crăciun, familia Ecaterinei nu are mâncare, căldură sau apă curentă

În prag de Crăciun, familia Ecaterinei nu visează la cadouri extravagante, ci doar la alimente și apă curentă. Poate și un frigider pentru că cel vechi s-a stricat, iar acum nu-l mai folosesc decât ca spațiu de depozitare. Nu au animale pe care să le poată crește și consuma ulterior, iar carnea este un moft pentru ei. Aproape zilnic consumă piurre, dar există zile când până și acesta lipsește cu desăvârșire. Părinții muncesc cu ziua în încercarea de a le asigura copiilor cele necesare.

Momentan singurul venint al familiei provine din alocația copiilor și însumează aproape 700 de lei. Mult prea puțin pentru cinci persoane…Mama se mândrește cu cei mici și susține că aceștia sunt harnici și silitori, având rezultate bune la școală, deși condițiile în care trăiesc acasă nu sunt dintre cele mai bune.

Din păcate, nu doar sărăcia este cea care le face viața dificilă Ecatarinei și partenerului ei de viață. Mezina familiei, de doar șase anișori, se confruntă cu diabetul și are nevoie de supraveghere medicală. Băiatul cel mare are probleme cu vederea și are nevoie de o nouă pereche de ochelari, iar un alt copilaș a întâmpinat probleme de ordin dentar.

Familia Ecatarinei nu poate primi ajutor social din partea primăriei

Familia a încercat să deschidă o afacere, însă aceasta nu a avut succes, iar acum Primăria susține că nu îi poate acorda ajutor social pentru că membrii familiei figurează ca fiind patroni. „Cei de la Primărie spun că nu au cum să ne dea ajutor, că am avut afacere, că suntem patroni. Nu au cum să ne dea ajutor de încălzire pentru că nu avem nici acte pe casă, dar pentru plătit impozitul avem cum”, a povestit Ecatarina.

Iarna bate la ușă, temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, iar familia a reușit cu greu să cumpere câteva lemne pentru a face focul. Ei ar avea nevoie de un aragaz cu butelie pentru prepararea meselor micuților, dar acesta pare un vis atât de îndepărtat…

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini