Redactia.ro
Home » Stil de viață » În România există vaccin contra căpușelor. Ce spun experții

În România există vaccin contra căpușelor. Ce spun experții

În România există vaccin contra căpușelor. Ce spun experții

Tot mai multe persoane ajung vara la spital cu mușcături de căpușe. Puțini știu că în România există un vaccin contra mușcăturilor acestora. Căpușele pot transmite prin mușcătură bacteria care provoacă boala Lyme, o boală infecțioasă gravă, așa că trebuie să știți ce să faceți dacă sunteți mușcat.

Vaccin contra căpușelor

Sute de persoane ajung lunar la spital după ce au fost mușcate de căpușe. Recomandarea medicilor este ca în cazul muşcăturilor de căpuşe să se evite extragerea insectelor; persoana respectivă ar trebui să se prezinte la o unitate medicală – la medicul de familie, la un centru medical de permanență sau la UPU.

Vaccinul TicoVac sau Encepur pentru adulți, respectiv TicoVac Junior sau Encepur Copii, sunt utilizate și în programul național de vaccinare. În timp ce compoziția vaccinurilor pentru adulți și copii este similară, volumul vaccinului pentru copii este doar jumătate din doza pentru adulți.

Ce substanțe conține vaccinul contra căpușelor

Vaccinurile nu conțin agenți patogeni vii și, prin urmare, nu pot provoca encefalita transmisă de căpușe. Substanța activă conține virusuri întregi, inactivate, cultivate în celule germinale primordiale de pui. Adjuvantul este un compus din aluminiu. Vaccinurile nu conțîn conservanți.

Vaccinul TicoVac Junior este utilizat la copii cu vârstă cuprinsă între 1 și 15 ani, iar doza unică este de 0, 25 ml.

Ce spun medicii

Medicii spun că mai importantă decât tratarea unei mușcături de căpușă este prevenția ei. Așa că ar trebuie să țineți cont de: purtarea de pantaloni lungi cu elastic jos sau introduși în șosete de culoare deschisă și textură mai deasă, de bluze cu mânecă lungă, pantofi sport deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje reduce riscul infestării, la fel ca și aplicarea de substanțe de tipul spray, loțiuni, unguente care previn mușcătura de căpușe. Acestea se pot aplica pe piele sau pe haine (conform indicațiilor de utilizare) și pot fi achiziționate din farmacii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: