Redactia.ro
Home » Știri » În România va fi decretată starea de alertă! Ce se va întâmpla după 15 mai

În România va fi decretată starea de alertă! Ce se va întâmpla după 15 mai

Stare de alerta

Potrivit unor surse guvernamentale, după 15 mai, în România se va anunța stare de alertă. Mai exact, în locul stării de urgență care va expira pe 14 mai, va fi declarată starea de alertă. Astăzi sunt înregistrate 11.339 de persoane infectate cu coronavirus, dintre acestea 3.141 fiind declarate vindecate. Totodată, 646 de persoane infectate cu SARS-COVID19 au fost declarate decedate.

Stare de alertă în România

În ultimele zile, Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Ludovic Orban au declarat că începând cu 15 mai va fi înlăturată starea de urgență.

Potrivit unor Antena 1, după 15 mai s-ar putea anunța stare de alertă în România pentru ca autoritățile să mențină unele restricții și să anunțe la nevoie, alte măsuri, care nu ar putea fi menținute sau introduse în lipsa unui cadru legislativ.

Marcel Vela a anunțat luni seara ordonanța militară nr. 10 care prevede ca persoanele cu vârste de peste 65 de ani să iasă afară în intervalul 07.00-11.00 și 19.99-22.00. De asemenea, ministrul de Interne a anunțat prelungirea suspendării zborurilor în 13 țări.

„Încep prezentarea Ordonanţei Militare 10 adresându-vă mulţumiri, aţi avut un comportament responsabil. Obligaţiile respectate acum conduc în viitor către o singură concluzie: normalitate”, a spus Vela.

Ordonanța militară nr. 10

Ordonanța militară 10 a fost emisă de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și publicată în Monitorul Oficial.

Totodată, Marcel Vela a vorbit despre trimiterile poștale. Ministrul a precizat că acestea pot fi aduse destinatarilor de către personalul Companiei Naționale Poșta ROmână cu ajutorul cutiilor poștale, sau prin afișarea la adresa destinatarului cu excepția actelor de procedură juridică.

Klaus Iohannis a anunțat luni că grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide, iar elevii în an termina vor merge la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Șeful statului a anunțat că în luna septembrie se vor deschide școlile. Motivul pentru care această măsură a fost luată, este faptul că elevii ar putea duce boala la școală sau ar putea lua virusul de la școală.

În Franța, autoritățile au deschis treptat școlile, și deja mai multe copii și cadre didactice au fost infectate cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: