Redactia.ro
Home » Știri » Încă o țară din UE impune izolarea totală. Mai multe regiuni au fost afectate de pademie

Încă o țară din UE impune izolarea totală. Mai multe regiuni au fost afectate de pademie

Izolare totală în Grecia

Încă o țară din Uniunea Europeană impune izolare totală după ce numărul de cazuri a crescut considerabil. Grecia va impune un lockdown de două săptămâni în regiunile Salonic şi Serres, din nordul ţării, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

Ce restricții sunt luate în calcul

Cu toate că Grecia a raportat mai puține cazuri de coronavirus decât majoritatea țărilor din Europa de-a lungul pandemiei, la începutul lunii octombrie numărul de infectări a explodat.Restricțiile includ suspendarea zborurilor către şi dinspre Salonic pentru 14 zile, măsură care va intra în vigoare marţi alături de o extindere a interdicţiei de circulaţie în timpul nopţii şi de închiderea restaurantelor şi a barurilor în zonele cele mai populate ale ţării timp de 30 de zile, scrie realitatea.net.

“Speram să nu fiu nevoit să spun asta. Dar nu pot închide ochii în faţa realităţii dure. Ne vom concentra pe cele două mari surse de infectare: distracţia şi circulaţia oamenilor. Suspendăm activitatea restaurantelor, cu excepţia livrărilor. Baruri, cafenele, cinematografe, muzee, teatre, săli de sport se închid. Rămân deschise magazinele, producţia şi şcolile”, a declarat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Duminică, Grecia a înregistrat 1.678 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce aduce la 40.929 numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus începând din februarie. Până prezent, 635 de persoane au murit în Grecia din cauza COVID-19.

Situația generală în Europa

De la al doilea blocaj național în Franța, Anglia şi Belgia şi până la „închiderea parţială” din Germania sau Austria, statele europene iau măsuri aspre ca să evite colapsul spitalelor. După un record naţional de 32 de mii de noi infectări şi Italia este pe punctul de a reveni la carantină totală.

În ziua în care Marea Britanie a depășit pragul de 1 milion de bolnavi, premierul Boris Johnson a anunțat inevitabilul: Anglia intră, din nou, în carantină totală, de joi. Englezii mai pot ieși doar dacă merg la medic sau după alimente. Se închid şi bisericile, dar rămân deschise școlile și universitățile.

“Chiar dacă aş putea dubla peste noapte capacitatea spitalelor, tot n-ar fi de-ajuns, pentru că virusul se răspândeşte mult mai rapid decât putem noi măcar concepe extinderea spitalelor. Nu avem alternativă. Staţi acasă, protejaţi sistemul medical şi salvaţi vieţi!”, a declarat Boris Johnson, premierul britanic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: