Redactia.ro
Home » Știri » Încă un pacient și-a pierdut viața, în urma incendiului de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț

Încă un pacient și-a pierdut viața, în urma incendiului de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț

Încă un pacient și-a pierdut viața, în urma incendiului de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Astfel, bilanțul a ajuns la 11 morți. 

 

Încă un pacient mort

Un incendiu tragic a avut loc, sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. În urma incendiului, 10 persoane și-au pierdut viața. Un alt pacient, a 11-a victimă a incendiului, a murit astăzi.

Procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurimile în care a izbucnit incendiul de la secția ATI din incinta Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Șeful ATI, Liviu Ungureanu, a făcut dezvăluiri uluitoare după incendiu.

,,A izbucnit, se pare de la un injectomat, s-a extins rapid la costumele de protecție, protecție pentru virus, nu pentru foc, ale personalului, ale asistentei și de acolo, în foarte scurt timp, s-a propagat cu o viteză incredibilă. 4 extinctoare au folosit, dar fără niciun succes.  Au încercat să scoată pacienții din salon, dar n-au reușit, fum, întuneric, greu de respirat și prin măștile astea, dar și în general în fum. Și, practic, și cu extinctoarele au acționat dincolo de ușă, până la primele paturi, erau 4 pe o parte, 4 pe cealaltă, n-au putut să intre mai în profunzime și dacă intrau, cred că rămâneau acolo. Flacăra a ajuns pe echipamentul unei asistente, de acolo, mai departe pe pat, dar a fost așa rapid, monitor…Și bineînțeles aveam și o concentrație mare de oxigen de la atâta oxigeno-terapie”, a declarat Liviu Ungureanu pentru Digi24.

 

Secția ATI funcționa fără aviz

 

Mai mult, secția de Terapie Intensivă  ar fi fost reconfigurată fără aviz. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț confirmat, dumincă seara, faptul că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost reconfigurată în ziua în carea  avut loc incendiul, fără să fie solicitat avizul.

,,Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, scrie în comunicatul DSP Neamţ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: