Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul provocat de un incendiu care a afectat pădurea amazoniană de mai multe zile a devenit vizibil din spațiu.

Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

Porțiuni extinse de pe continentul sud-american sunt acoperite de fum. Cea mai mare parte a teritoriului Braziliei, dar și alte țări din America de Sud sunt acoperite de fum.

Potrivit unui institut guvernamental, incendiile care s-au produs în Amazon în acest an a ajuns la o cifră record de 72.843. Specialiștii NASA au lansat un semnal de alarmă privind incendiile izbucnite în Cercul Arctic.

În ultima săptămână, au fost observate cu ajutorul imaginilor de pe satelit 9.507 de noi inncendii în Bazinul Amazonului. Pădurea amazoniană adăpostește cea mai mare suprafață de păduri tropicale din lume.

Fumul a deveni vizibil din spațiu

Vântul puternic a dus fumul la peste 2.700 de kilometri distanță. Locuitorii Sao Paulo au postat imagini pe rețelele de socializare cu norul care a acoperit orașul.

Una dintre preocupările cu privire la incendiile la această scară din Amazon este impactul asupra nivelului de carbon și dacă transformă acele regiuni ale Amazonului într-o sursă de CO2 din cauza pierderii pădurii tropicale și a schimbării în vegetație”, a declarat, pentru ABC, Mark Parrington, cercetător la Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus

Au apărut 150.000 de mesaje pe Twitter cu hasthag-ul #prayforamazonia. Oamenii sunt îngrijorați de soarta pădurii amazoniene.

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei a promis că la sfârșitul lunii iunile să combată defrișările ilegale. În luna ianuarie aceasta a promis că va dezvolta regiunea Amazonului prin creșterea agriculturii. Bolsonaro a precizat că în această perioadă, fermierii folosesc focul pentru a-și curăța terenurile. Norvegia și Germania, sunt doi dintre cei mai mari contribuabili la Fondul Amazon, au anunțatat că se retrag.

Brazilia deține aproximativ 50% din pădurea amazoniană, care reprezintă 40% din pădurile tropicale ale Pământului. De asemenea, adăpstește 10-15% din speciile tereste din lume. Pădurea amazoniană este acum defrisată cu o viteză foarte amre pentru a crea mai multe terenuri agricole.

Citeste si:Incendiu izbucnit într-o cameră din sediul MAI

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: