Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile de vegetație fac ravagii. 400 de oi au murit după un incendiu din Alba

Incendiile de vegetație fac ravagii. 400 de oi au murit după un incendiu din Alba

Incendiile fac ravagii peste tot în România. În ciuda controalelor, amenzilor și a semnalelor de alarmă trase de autorități, câmpurile și chiar pădurile continuă să ardă. De cele mai multe ori, focul este pus intenționat. 400 de oi au murit după un puternic incendiu de vegetație uscată produs miercuri la Valea Lungă, aproape de Blaj, județul Alba.

400 de oi au murit după un incendiu în urma căruia au ars 7 hectare de teren în Alba

În urma incendiului devastator, 400 de oi au pierit, aproape de Blaj, județul Alba. Potrivit reprezentanților ISU Alba, focul a pârjolit 7 hectare de teren și un saivan în care se aflau 500 de oi. Doar 100 dintre ele au putut fi salvate.

Inițial a luat foc iarba de pe un teren dar până la sosirea pompierilor, flăcările s-au extins rapid la un fânar și la un saivan în care se aflau animalele. Cauza oficială a fost stabilită drept „foc în spații deschise”.

În Alba s-au înregistrat miercuri mai multe incendii de vegetație, dintre care 3 doar în zona Blaj. O persoană a suferit arsuri într-un alt incendiu care s-a produs aproape de Sebeș și care a distrus 50 de hectare de vegetație, inclusiv o margine de pădure.

Pompierii din Alba au făcut un apel la oameni să nu mai provoace incendii și au transmis și un inventar al pagubelor din ultimele 48 de ore care cuprinde zeci de hectare de vegetație și pădure distruse, două locuințe arse și multe animale moarte.

Și în Bihor, incendiile au făcut prăpăd în 11 localități

Zeci de pompieri au fost mobilizaţi, miercuri după amiază, pentru stingerea unor incendii de vegetaţii în 11 localităţi din Bihor, printre care Miersig, Nojorid și Poienii de Sus. Fumul de la incendiul din Miersig a fost văzut de la kilometri depărtare.

60 de hectare de pășune au ars în Buzău din cauza inconștienței unui localnic

Un incendiu de vegetație produs de inconștiența unui localnic a mistuit aproape 60 de hectare de pășune și 15 hectare de pădure la marginea localității buzoiene Cislău. Incendiul din Buzău ar fi pornit de la un foc pus de un localnic pentru arderea vegetației. Din cauza vântului puternic flăcările au scăpat de sub control și au ajuns în apropierea caselor. A fost un coșmar pentru săteni, care au sărit cu toții să stingă vâlvătăile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: