Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile din Australia. Norul de fum a ajuns în Chile și Argentina

Incendiile din Australia. Norul de fum a ajuns în Chile și Argentina

Incendiile din Australia. Norul de fum a ajuns în Chile și Argentina

Incendiile din Australia. Norul de fum a ajuns în Chile și Argentina. Acesta a fost surprins la peste mii de kilometri depărtare în Chile și Argentina. Meteorologii anunță că acesta poate avea un efect pozitiv asupra acestora.

Incendiile din Australia. Norul de fum a ajuns în Chile și Argentina

Conform Mediafax, la primele ore ale dimineții s-a observat cum fumul de la incendiile din Australia a ajuns în Chile și Argentina. Meteorologii din Chile susțin că „efectul a putut fi văzut prin culoarea roșie a soarelui. Efectul a fost produs de un nor de fum care vine de la incendii„.

Norul de fum s-a ridicat la 6.000 de metri deasupra nivelului mării și nu există niciun motiv meteorologic pentru ca acesta să revină pe Pământ. De asemenea, serviciul Meteorologic din Argentina a publicat imagini prin satelit cu norul, susținând că norul a ajuns din caquza sistemelor frontale care mișcă de la vest spre est.

Dar cu toate astea, autoritățile au adăugat că tot ceea ce va fi vizibil va fi un „Soare un pic mai roșiatic”.

Efectele norului de fum

Fumul de la incendiile din Australia a traversat peste 11.000 de kilometri până a ajuns în Chile. Autoritățile din Chile precizează că în centrul țării, fumul este cel mai vizibil, acoperind cerul.

Se pare totuși, că prezența fumului nu va avea efecte serioase în țara sud-americană având în vedere că nu au loc prea multe precipitații în zonă.

În schimb, singura consecință esre reducerea radiațiilor ultraviolete care ating solul, în urma dopului format de nori.

Citeste si:Când începe noul sezon Asia Express 2020. Anunțul oficial făcut de Antena 1

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: